Afbeelding
Foto: Persfoto

Vereniging voor scheidsrechters

Venray | Scheidsrechtersvereniging Horst-Venray viert haar negentigjarig bestaan op zaterdag 17 september samen met leden en genodigden in het clublokaal Trefhove in de Kasteelse Bossen in Horst. Maar wat doet deze vereniging eigenlijk?


De vereniging biedt voor voetbalscheidsrechters het 'gereedschap' om hun sport uit te kunnen oefenen. Of het nu gaat om een beginnende of een ervaren scheidsrechter, actief voor zijn/haar eigen club of de KNVB. Op donderdagavond wordt er onder professionele begeleiding getraind. Met de combinatie van loopscholing en oefeningen houdt de scheidsrechters hun conditie op peil. Na afloop worden onder genot van een hapje en drankje tips en ervaringen met elkaar uitgewisseld.

Met cursussen en spelregelwedstrijden wordt kennis en kunde van deze hobby bijgehouden en verder ontwikkeld. Al deze activiteiten dragen bij aan dat een scheidsrechter goed voorbereid, fit en met plezier op zaterdag en/of zondag naar de wedstrijd kan gaan. Daar kunnen twee teams onder goede begeleiding sportief strijden wie er met de winst vandoor mag gaan. En zo niet, dan eindigt de wedstrijd in gelijkspel.

Naast activiteiten voor de scheidsrechter, zorgt de vereniging voor ontspanning en leuke evenementen zoals de Kasteelloop. Deze vindt inmiddels al meer als 25 jaar op tweede kerstdag plaats. Maar ook onder andere de paaswandeltocht en voetbalwedstrijden van scheidsrechters onderling worden door de scheidsrechtersvereniging georganiseerd. “Wat dat betreft kun je een onze vereniging vergelijken met een voetbalverenging, maar dan voor scheidsrechters. Waar inspanning en ontspanning bij elkaar komen”, geeft Stan Verhaag, voorzitter van Scheidsrechtersvereniging Horst-Venray, aan.

De stichting Vrienden van de Scheidsrechters biedt ondersteuning bij grotere investeringen. Hierdoor is de vereniging financieel gezond en in staat om scheidsrechters optimaal te faciliteren.

Een moderne accommodatie, professionele begeleiding en een goede derde helft. Interesse om scheidsrechter te worden of mee te trainen?  Voor meer informatie stuur een mail naar horst-venray@covs.nl.