Kunstenares Sam Jansen vertelt aan nabestaanden over de totstandkoming van het kunstwerk.
Kunstenares Sam Jansen vertelt aan nabestaanden over de totstandkoming van het kunstwerk. Foto: Antoon Jeuken

Gedenkplekken Raayland onthuld

Venray | Ter nagedachtenis aan overleden leerlingen en medewerkers heeft het Raayland College twee gedenkplekken ingericht. Buiten op het schoolplein wordt de gedenkplek gesierd door een kunstwerk van oud-leerling Sam Jansen en in het gebouw is een stilteruimte waar een kleiner kunstwerk van Jansen staat.


Beide plekken werden maandagmiddag geopend onder toeziend oog van nabestaanden. Onder meer Esther Holten-de Bruijn nam namens de commissie Rouw van het Raayland College het woord. "Het idee voor deze gedenkplekken komt van leerlingen zelf. Dat is natuurlijk wel heel bijzonder. De vrienden van een overleden leerling hebben aangegeven dat ze het heel fijn zouden vinden als er een plek zou zijn waar ze hun vriend kunnen herdenken. Dat vonden wij als school een heel mooi idee en dat hebben we uiteindelijk breder opgepakt. We herdenken nu alle overleden leerlingen en medewerkers van het Raayland College."

In de stilteruimte in het schoolgebouw is ook ruimte om even te zitten en tot bezinning te komen. "Daar wordt ook al gebruik van gemaakt door verschillende leerlingen. Ook sommige medewerkers bezoeken de ruimte om stil te staan bij een overleden leerling of collega. We beginnen vanaf nu ieder schooljaar met het herdenken van de medewerkers en leerlingen die er niet meer zijn."

Het Raayland College heeft niet alle ouders van overleden leerlingen kunnen bereiken. Mocht u behoefte hebben aan contact, dan kunt u een mail sturen naar e.holten@stichtinglvo.nl.

Afbeelding