Korenfestival in Venray

Venray | Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van Liederentafel Venray treden vier koren uit de regio op in het centrum van Venray. Het korenfestival vindt plaats op zaterdagmiddag 17 september en De Sjanellekes, Confetti, Rederij Overtuygt en de Liederentafel zelf zullen verschillende liederen zingen.


Vanaf 14.00 uur kan iedereen op de Grote Markt, het Henseniusplein en het Schouwburgplein genieten van het repertoire van deze koren. Rond 17.30 uur wordt het korenfestival afgesloten met een gezamenlijk optreden op de Grote Markt.


Het jubileumfeest van de Liederentafel Venray was gepland in september 2020, maar vanwege de coronapandemie werd het jubileum twee jaar uitgesteld. De Liederentafel is een vriendenclub van zo'n twintig leden uit Venray. Deze club is 32 jaar geleden ontstaan toen leden van tennisclub Venray (TCV) de boerenbruiloft organiseerden en daarna met iets gezelligs verder wilden.

Het repertoire is divers: van oud-Hollandse liederen en zeemansliederen tot folklore uit binnen- en buitenland. Meezingen is een belangrijk uitgangspunt. De Liederentafel treedt vooral op voor mensen die wonen in zorginstellingen in de regio. Daarnaast wordt acte de présence gegeven tijdens de jaarlijkse ouderendag in de schouwburg, de KBO-dagen, voor de Zonnebloem, wijkbijeenkomsten en op speciaal verzoek bij jaarlijkse bijeenkomsten van verenigingen en initiatieven met een maatschappelijke achtergrond. Gemiddeld wordt er een- tot tweemaal per maand opgetreden.