Afbeelding
Foto: eigen foto

Voetbalplezier voor de jeugd

Horst | De Jeugdvoetbaldagen in Horst zijn deze week weer in volle gang. De gemeente Venray is net zoals ieder jaar goed vertegenwoordigd.


Het is een fraai gezicht: de Jeugdvoetbaldagen op het sportpark van Wittenhorst. Ruim tweehonderd jongens en meisjes zijn de hele dag in de weer met verschillende vormen van voetbal. Ze zijn allen gekleed in hetzelfde rode shirt, of voor de keepers een blauw tenue. Zo’n veertig vrijwilligers leiden het geheel in goede banen. Net zoals ieder jaar kan het voetbalkamp ook dit jaar weer rekenen op veel deelnemers uit de gemeente Venray. Castenray, Merselo, Oirlo, Oostrum, Vredepeel, Venray en Ysselsteyn: ze zijn allemaal vertegenwoordigd. Bo Hendrickx uit Merselo doet voor het tweede jaar mee: "Ik vind het heel erg leuk. Je leert nieuwe dingen en je leert ook nieuwe kinderen kennen. Ik vind ook dat het allemaal goed georganiseerd is."

Er is dan ook genoeg te doen op het sportpark. De jongste deelnemers leven zich uit op het hoofdveld. Op een bijveld staan voetvolleyvelden, pannakooien en boardingvoetbal uitgezet. Verder zijn er gedurende de week verschillende partijvormen en is er ook een penaltybokaal. Bij alle onderdelen worden standen bijgehouden. Per twee teams wordt er aan het einde van de week een Koning Voetbal uitgeroepen. De speler of speelster die de meeste punten heeft gehaald, krijgt die prijs. Toch staat het plezier voorop voor de organisatie.

Dat merkt deelnemer Jan van de Voort uit Venray ook: "Het is mijn eerste keer hier, maar ik vind het superleuk. Je doet veel activiteiten. Ik vind het mini-WK en de penaltybokaal het leukste. Je bent de heel dag bezig. Daardoor loop ik iedere dag met een goed gevoel het sportpark af. Ik weet nu al dat ik volgend jaar weer mee wil doen.”