Grote vreugde bij SV Venray na de openingstreffer van Sjors Boots.
Grote vreugde bij SV Venray na de openingstreffer van Sjors Boots. Foto: Rikus ten Brücke

Venray start met zege

Venray | SV Venray debuteerde zondagmiddag met een 2-1 zege op SV Meerssen in de vierde divisie B. Niek Versteegen was het goudhaantje bij de thuisploeg. De aanvaller werkte in blessuretijd de winnende tegen de touwen. "Dit is de start waar we op hoopten", zei SV Venray-trainer Ferdi Akankan.


De opvolger van Frans Koenen is nu bijna zes weken bezig aan zijn klus bij SV Venray en durft wel te stellen dat hij op zijn plek is bij de kersverse vierdedivisionist. "Er staat een goede ploeg waar nog steeds rek in zit. De komende weken zullen we nog nodig hebben om volledig fit te worden en dan willen we uiteindelijk uitgroeien tot een stabiele vierdedivisionist."

Beide ploegen waren zondagmiddag op sportpark De Wieën aan elkaar gewaagd. De thuisploeg gaf voor rust één grote kans weg en werd zelf ook één keer gevaarlijk. Het was toen wel meteen raak via nieuweling Sjors Boots. De middenvelder, overgekomen van Venlosche Boys, vormt samen met Jesse Probst (oud-MVV Maastricht) het blok nieuwelingen op het middenveld bij SV Venray. "Verder is de selectie in vergelijking met vorig seizoen intact gebleven", vervolgt Akankan. "Ik heb twintig veldspelers en twee keepers tot mijn beschikking. Joy Koenen en Armend Shala zijn nog wel lange tijd uitgeschakeld met blessures. Joy wordt deze week geopereerd aan zijn knie en Armend verwacht ik na de winterstop terug."

Venray ging met een 1-0 voorsprong de rust in zondag, maar ruim tien minuten voor tijd leek het mis te gaan voor de thuisploeg. Meerssen kwam langszij: 1-1. Toch weigerde SV Venray de koppen te laten hangen en in blessuretijd was daar Versteegen met de verlossende tweede treffer. Daarna volgde nog een dot van een kans voor Venray, maar het bleef bij 2-1. "Meerssen is een hele goede voetballende ploeg en het is mooi dat we ons daar aan hebben kunnen meten. Na afloop was de stemming meteen euforisch, dat goede gevoel willen we vasthouden."

Venray neemt het zondag in Zieuwent (Gelderland) op tegen RKZVC. De aftrap is om 14.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding