Afbeelding
Foto: pixabay

Pater Frans Meijer overleden

Algemeen Religie Venray

Pater Frans Meijer is donderdag 25 augustus op 90-jarige leeftijd overleden. Meijer, die twintig jaar als docent maatschappijleer aan het Boschveldcollege in Venray werkte, werd geboren in Amsterdam.

In 1952 trad hij toe tot de orde van de Franciscanen en in 1959 werd hij in Weert tot priester gewijd. Na enkele jaren te hebben gewerkt in zijn geboortestad en Weert vestigde hij zich eind jaren zestig in Venray. Hij verbleef er uiteindelijk maar liefst 44 jaar. Meijer begon in 1969 op het Boschveldcollege als docent godsdienst en geschiedenis en is voor veel jongeren een gids geweest. Hij zette zich op allerlei terreinen in voor de Venrayse gemeenschap. Later gaf hij les in het toen nieuwe vak maatschappijleer. 

Als pastoraal werker volgde hij in Venray de nieuwe ontwikkelingen in de kerk en ook was hij in de jaren zeventig werkzaam in de zogeheten levensschool. Van 1982 tot 1986 was hij tevens rector van het Vincentiushuis in Venray. Bovendien stond hij aan de basis van de jongerenvieringen, die later overgingen in de basisgroep Heel de Kerk, heel de wereld. 

De Franciscanen zijn honderden jaren aan Venray verbonden geweest en hebben een grote stempel op het onderwijs. Na de sluiting van het klooster van de Franciscanen in Venray besloot Meijer te blijven. In zijn laatste fase in Venray verzorgde hij met een groep vrijwilligers de liturgische vieringen voor de bewoners in Beukenrode, leidde gespreksgroepen en gaf hij in eigen beheer een paar boeken met bijbelse onderwerpen uit. In december 2013 verhuisde hij naar Alverna, een kerkdorp in de Gelderse gemeente Wijchen. Met hem vertrok de laatste Franciscaan uit Venray.

Het afscheid van pater Frans Meijer vindt plaats op 2 september om 14.30 uur in de H. Jozefkerk in Alverna.