Afbeelding
Foto: oude foto

Oude foto ook actueel

Venray | Door toeval viel enkele weken geleden deze foto op bij de redactie en trok meteen de aandacht. Deze foto uit 1950 is verbluffend actueel. Zo staan er bij voorbeeld twee prachtige oude auto’s op die bij de ruim 10 dagen geleden Oldtimers show op het schouwburgplein niet misstaan zouden hebben. In het nieuws van de laatste dagen wordt het vakkundig onderhoud van deze Oldtimers besproken, het ontbreekt aan vakkundig personeel wat in staat is dit ambacht nog uit te voeren.


Daarnaast vallen de aan de Stationsweg gelegen statige huizen op, prachtig gebouwd maar intussen van binnen aan de tijd aangepast wat isolatie betreft en comfort. Uiterlijk in de oude staat gehouden. Kijk je naar de Stationsstraat zelf dan staan de auto’s geparkeerd langs de rustig-ogende weg, er is in die tijd nog geen stoep en lantaarnpalen zijn er maar weinig. Kijk je nu naar dezelfde situatie dan zie je een heel andere Stationsweg; meer lantaarnpalen (energiezuinig) en een totaal andere loop van de weg waarbij een “hoofdweg en een ventweg” te onderscheiden zijn. De nieuwe situatie laat zien dat de weg nog niet klaar is voor het verkeer maar laat wel zien hoe een en ander eruit komt te zien, klaar voor de toekomst.

Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas, weekbladen en het Genealogisch Archief van de gemeente Venray inzien.

Afbeelding