Trio Nacedo komt naar Venray.
Trio Nacedo komt naar Venray. Foto: persfoto

Orlando Festival in Theehuis

Venray | De officiële seizoensouverture van Stichting Theehuisconcerten staat pas op de planning voor zondag 2 oktober, maar komende zondag is het voor de liefhebbers van klassieke muziek al genieten van een kamerconcert in het Theehuis in het Odapark. Het is dan namelijk de beurt aan Trio Nacedo. Het Spaanse trio betreedt het podium voor een kamerconcert in het kader van het Orlando Festival.


Kees Verheij, voorzitter van Stichting Theehuisconcerten, kijkt uit naar het Orlando Festival. "Het is de tweede keer dat er in het kader van het Orlando Festival een regioconcert in het Theehuis wordt gehouden. We zijn heel blij dat we door de organisatie zijn benaderd om mee te doen aan het Orlando Festival. Het is onder meer goed voor de naamsbekendheid van onze locatie."


De kamerconcerten in het Theehuis werden jaren geleden opgezet door wijlen Fred Renirie. Toen hij afscheid nam, nam de nieuwe stichting de concerten over. "We hebben heel veel aan Fred te danken. Hij heeft de klassieke kamermuziek in Noord-Limburg uit de grond getrokken en daar mogen we hem allemaal dankbaar voor zijn."


Binnen de stichting, die nu zo'n zes jaar actief is, hebben ook verschuivingen plaatsgevonden. Zo heeft Els Hintzen sinds dit jaar zitting genomen in het bestuur en is Fred Welschen gestopt. "Ik richt mijn pijlen voornamelijk op de jeugd", begint Hintzen. "Ik heb contacten met het Raayland College en daar heb ik ook al klassen bezocht om de Theehuisconcerten onder de aandacht te brengen. Het is belangrijk om de jeugd bij de muziek te betrekken. We hebben niet de illusie dat de kamerconcerten bezocht worden door tientallen jongeren, maar als het er een paar zijn dan zijn we al heel tevreden."


Het Orlando Festival vindt ieder jaar plaats gedurende tien dagen in de maand augustus. Er worden dan in totaal elf avondconcerten en tien middagconcerten gegeven door zo'n dertig internationaal bekende kamermusici. Kloppend hard van het Orlando Festival is altijd Rolduc in Kerkrade geweest, maar inmiddels is het festival uitgerold naar onder meer Parkstad Limburg Theater Kerkrade, Kloosterbibliotheek Wittem, de Sint Janskerk in Maastricht en dus het Theehuis in het Odapark in Venray.

Het kamerconcert van Trio Nacedo begint zondagmiddag 14 augustus om 15.30 uur en zal ongeveer een uur duren. Het trio bestaat uit Lidia Sierra (viool), Inés Moreno (altviool) en Clara Muñoz (violoncello). Het muziekgezelschap komt uit Spanje en is in 2017 opgericht in de stad San Sebastián. De leden zijn van jongs af aan al verbonden met kamermuziek. In hun concertprogramma’s zoeken ze altijd naar een samenhang in thematiek en betekenis, met de bedoeling een relevante artistieke ervaring te presenteren aan de hedendaagse luisteraar. Komende zondag kunnen de bezoekers genieten van onder meer het werk van Mozart.

Trio Nacedo uit Spanje verzorgt kamerconcert

De nieuwe concertreeks van kamerconcerten begint pas op 2 oktober en ook dit jaar is het programma weer samengesteld door Viola de Hoog. "We hadden altijd al goede musici, maar sinds Viola de programmering voor haar rekening neemt hebben we weer een stapje vooruit gezet. Ook voor het komende seizoen hebben we weer een grote variëteit aan verschillende musici in het Theehuis."


Meer informatie is te vinden op www.theehuisconcerten.com.

Het is ook mogelijk om via de website kaarten te bestellen. Ook het complete programma voor het nieuwe seizoen is op de website te vinden.