Verkeer onder de loep genomen

Ysselsteyn | De werkgroep Verkeer van Dorpsraad Ysselsteyn plaatste in 2021 een oproep om onveilige verkeerssituaties te melden. In totaal kwamen er 53 meldingen binnen waarvan ongeveer de helft situaties in het buitengebied betreft met het onderwerp vracht- en landbouwverkeerd. Dat schrijft de dorpsraad in in het Ysselsteyns Nieuwsblad.


Door de gemeente Venray is samen met de werkgroep gekeken naar de meldingen. Uiteindelijk is gekeken naar de urgentie van de meldingen en aan de hand daarvan is een splitsing gemaakt voor de lange en korte termijn.

Op de korte termijn wordt gekeken naar het Lovinckplein en de aansluitingen met de provinciale weg. De meldingen gaan hoofdzakelijk over de verkeerslichten, schoolgaande jeugd en de aansluiting tussen beide wegen. 'De gemeente gaat in het derde kwartaal van dit jaar met de provincie een verkennend gesprek aan. Overige meldigen worden nader bekeken op nut en noodzaak om verder op te pakken', laat de dorpsraad weten.

Voor de lange termijn wordt een onderzoek opgestart door en op initiatief van de gemeente naar het zwaar verkeer in Ysselsteyn en directe omgeving. 'Dit wordt ten eerste geïnventariseerd en vervolgens wordt bekeken waar de knelpunten zitten en hoe deze mogelijk opgelost kunnen worden.'