'Terug naar Gouden Leeuw'

Venray | De kermisexploitanten moeten blij zijn dat de kermis in Venray is teruggekeerd in het centrum, maar de kinderkermis bij het gemeentehuis was geen succes. Die conclusie kan getrokken worden na de kermisevaluatie van woensdagochtend in het gemeentehuis in Venray.


Het probleem van de kinderkermis kan volgens Jan Boots, directeur van de Nederlandse kermisbond, gemakkelijk opgelost worden. "We moeten met de kermis terug naar het Gouden Leeuwplein", zei hij stellig. "En daar zijn ook mogelijkheden voor. De meeste kermisexploitanten waren tevreden, maar dat gold niet voor de exploitanten bij het gemeentehuis. We mogen wel allemaal blij zijn dat de kermis weer terug is in het centrum. Dat zorgt weer voor een unieke kermissfeer."

Atze Lubach, voorzitter van kermisbond BOVAK, sloot zich aan bij de woorden van Boots. Volgens hem waren de problemen met de kinderkermis voorafgaand aan de kermis al aangekaart. "We hebben onze zorgen toen al uitgesproken, maar zijn gewoon gaan draaien. De weerstand tegen de indeling van het kinderplein bleek achteraf helaas gegrond. We moeten nu samen kijken naar hoe we dit gaan oplossen, want we willen natuurlijk in 2023 weer een goede kermis neerzetten."

Om problemen met de kermisindeling in het vervolg te voorkomen, wil Lubach graag aan de voorkant meedenken over de opstelling. "Dan kunnen we problemen snel tackelen en komen we hopelijk tot een kermisopstelling waar iedereen zich in kan vinden. Terugkeren naar het Gouden Leeuwplein zou een oplossing kunnen zijn."

Dat zou ook Thea Voesten van Wijkraad Centrum wel zien zitten. "We hebben de kermis dit jaar wel gemist op het Gouden Leeuwplein. Dat hebben we ook veel van bewoners gehoord. Het was toch altijd een spektakel voor de deur."

Daar sloot ook burgemeester Leontien Kompier zich bij aan. "Ik woon daar in de buurt en ik heb het ook wel gehoord van omwonenden. Volgens mij zijn er wel mogelijkheden voor de kermis, maar daar moeten we eerst samen naar kijken."