Afbeelding
Foto: Henk Lammen
fotoalbum

‘Geslaagde kermis met grijs randje’

Algemeen Venray Fotoalbums

“Het was een geslaagde kermis, maar wel met een grijs randje.” Aan het woord is burgemeester Leontien Kompier tijdens de kermisevaluatie op woensdagochtend in het gemeentehuis. Daarmee doelt de burgemeester op het incident met de zweefmolen Europe Flyer op maandagavond. “Behoudens dat incident is het een geslaagde kermis geweest en de sfeer op het kermisterrein was goed te noemen.”

Kermismeester Joop Goossens zat nog duidelijk in zijn maag met het incident bij de zweefmolen. “Daar voel ik mij heel erg verantwoordelijk voor en ik het kan het zelf ook nog niet loslaten. Gelukkig gaat het met de slachtoffers naar omstandigheden goed.”

Na twee jaar coronapandemie was de kermis weer terug in het centrum en daar keken de meeste kermisexploitanten, horeca en bezoekers ook erg naar uit. “De bezoekersaantallen zijn iets achtergebleven in vergelijking met het verleden, maar verder hebben wij een hele goede kermis gedraaid”, zei Gijs Schapendonk, voorzitter van Koninklijke Horeca afdeling Venray. “Voor volgend jaar moeten we wel kritisch kijken naar hoe we de kermis nog beter kunnen promoten. We hebben een gigantisch mooi even..