Afbeelding
Foto: Rikus ten Brücke

Jubileumeditie Maistoernooi

Venray | TC Rodhe organiseert komende week voor de veertigste keer het maistoernooi. De jubileumeditie van het toernooi begint op zaterdag 6 augustus en de hele week wordt er getennist op het sportpark aan de Paul Burgmanstraat 10 in Venray. De finales worden op zondag 14 augustus afgewerkt. "We hebben 234 deelnemers deze week", vertelt Math Vollenberg van de toernooiorganisatie.


In totaal doen er spelers van 34 verschillende verenigingen uit de wijde omgeving mee aan het maistoernooi van de Venrayse tennisvereniging. In het weekend starten de wedstrijden al om 08.30 uur en op doordeweekse dagen wordt er vanaf 15.00 uur getennist bij TC Rodhe.

Veel verenigingen zaten de afgelopen jaren met de handen in het haar vanwege de coronapandemie, maar het maistoernooi is ondanks alle beperkingen gewoon doorgegaan. "Ook dit jaar heeft iedereen er weer veel zin in. We zitten natuurlijk in de vakantieperiode, maar ondanks dat hebben we weer een flink deelnemersveld."


Kermisweek

Het maistoernooi vindt traditiegetrouw plaats in de Venrayse kermisweek. Ondanks de festiviteiten elders in Venray worden de tennisdagen ook druk bezocht door enthousiaste toeschouwers. "Het zijn gezellige dagen en ook het terras zit geregeld vol met enthousiaste toeschouwers en natuurlijk moegestreden tennisspelers. Het belooft weer een mooi toernooi te worden en ook als organisatie kijken we er weer heel erg naar uit. Het is veel werk om een toernooi op poten te zetten, maar we hebben gelukkig veel enthousiaste vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen. Daar zijn we uiteindelijk ook heel trots op."

De deelnemers konden zich inschrijven voor de categorieën (17+) 3 t/m 8 en de categorieën (30+) 5 t/m 8, zowel in het enkelspel als het dubbel- en de mix dubbel.