Eerste schets voor een schilderij.
Eerste schets voor een schilderij. Foto: RooyNet

Kermis in Venray

Venray | Morgen (vrijdag 5 augustus) start ook in Venray de kermis (duurt tot en met 10 augustus), niet zoals vorig jaar bij de sportvelden, maar de kermis 2022 is weer terug in het centrum. De horeca kan, met alle bezoekers weer uitkijken naar een drukke periode en de voorbereidingen zijn al volop getroffen. 


Johan Jeuken maakte in 1965 deze schets van de kermis als voorstudie voor een schilderij. Hotel de Zwaan links is goed herkenbaar en hoewel het qua opzet is veranderd, bestaan het hotel en restaurant nog steeds. De draaimolen van weleer heeft ook de nodige veranderingen meegemaakt maar zorgt nog steeds voor vertier evenals de kraam van snoepwinkel Camps, hoe zoeter hoe liever. Dit jaar is de kermis verdeeld over het Henseniusplein, het Schouwburgplein, de Grote markt, de Raadhuisstraat en het Raadhuisplein. De kinderkermis is op het plein voor het gemeentehuis. Naast de 57 kermisattracties zullen er ook muziekoptredens zijn op diverse locaties. Kortom, het zal drukker worden dan op bovenstaande schets is getekend, gezellig! Fijne kermis.


Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto’s, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas, weekbladen en het Genealogisch Archief van de gemeente Venray inzien.