Afbeelding
Foto: Persfoto

Landelijke primeur voor Venrayse kermis

Venray | De familieattractie Ballon Voyage debuteert vrijdagmiddag op de kermis in Venray. De attractie van kermisexploitant Marinus van de Weijer heeft zelfs nog nooit op een andere kermis gestaan. “Het is de landelijke primeur”, zegt Van de Weijer enthousiast.


Normaliter had zijn attractie al lang ergens op een andere kermis gestaan, maar leveringsproblemen en lockdowns vanwege de coronapandemie stonden eerdere kermissen in de weg. “Als de attractie straks voor het eerst draait met bezoekers ben ik zo blij als een kind in de lollykraam. Ik zal heus wel wat traantje wegpinken.”


De attractie wordt straks gerund door Marinus samen met zijn vrouw. Zelfs het opbouwen van Ballon Voyage kan het echtpaar samen zonder hulp van derden. “Alles is geautomatiseerd. Dat is ook wel nodig, want ook in onze branche is er een chronisch personeelstekort.”


Van de Weijer hoopt dat er met de Venrayse kermis definitief een einde komt aan de loodzware periode die hij heeft meegemaakt tijdens de coronapandemie. Toen hij in 2019 zijn vorige attractie verkocht, bestelde hij de Ballon Voyage, maar vanwege de crisis kan die pas dit weekend voor het eerst draaien. Gevolg: jarenlang geen inkomsten. “Ja, drie maanden per jaar met mijn oliebollenkraam, maar als ik daar van zou kunnen rondkomen had ik wel negen maanden vakantie genomen. Het is van belang dat we nu weer volle bak kunnen draaien”

De Ballon Voyage is op het hoogste punt 14,5 meter. “Het is een echte familieattractie met kleine luchtballonnetjes. Je zou met vier volwassenen in een mandje kunnen zitten. De luchtballonnen gaan omhoog en draaien rond. In de mast zit nog een kanteleffect en dat is echt uniek aan deze attractie. De mandjes draaien daarnaast ook nog volledig om hun as. Het is een rustige familieattractie waar ook opa’s en oma’s met hun jonge kleinkinderen in kunnen stappen.”

Afbeelding
Afbeelding