Team Kus van Kiki met het supportteam.
Team Kus van Kiki met het supportteam. Foto: eigen foto

Kus van Kiki: 75.000 euro

Venray | Team Kus van Kiki heeft met succes deelgenomen aan de Giro di KiKa. Samen met andere acties wist het team maar liefst 75.000 euro in te zamelen voor Stichting Kinderen Kankervrij. "Als team Kus van Kiki willen wij iedereen bedanken die op welke manier dan ook het team in het afgelopen jaar heeft gesteund", aldus Maarten en Susanne Toll, de ouders van hun in juli 2021 overleden dochter Kiki.


In de zomer van 2019 gingen Venraynaren Maarten en Susanne Toll met hun gezin op vakantie naar Thailand. Gedurende deze reis voelde Kiki, hun toen 14-jarige dochter, zich niet goed. Kiki werd steeds vermoeider en ging slechter eten. Iets was er duidelijk niet goed met haar gezondheid. In een ziekenhuis in Bangkok kregen Maarten en Susanne uiteindelijk te horen dat Kiki leverkanker had met uitzaaiingen in de longen. Susanne: "Ons leven stond in één klap op z’n kop, maar ondanks deze verschrikkelijke diagnose ging Kiki niet bij de pakken neerzitten en heeft ze het leven met beide handen vastgepakt." Vele vinkjes op de bucketlist volgden en met deelname aan het televisieprogramma Over mijn lijk wist Kiki veel harten van kijkers te stelen. Op 14 juli 2021 overleed Kiki. Haar ziekbed is voor Maarten en Susanne de aanleiding geweest om deel te nemen aan de Giro di Kika in de Italiaanse Dolomieten.

Zoveel mogelijk geld inzamelen voor stichting Kika

Maarten: "De Giro di Kika is een zeer uitdagend wieleravontuur waarbij vier dagen gefietst wordt in de Dolomieten en één dag rondom de beroemde beklimming van de Stelvio. Vijf dagen afzien op de racefiets zoals ook Kiki met regelmaat moest afzien." Maarten, als fervent fietser, had binnen de kortste keren een mooi fietsteam gevormd bestaande uit collega’s, familie en vrienden. Team Kus van Kiki, bestaande uit Ronald van Kessel, Barry Jans, Jos Geurts, Geert Poels, Michiel Wijnhoven, Maarten Toll, Ruud Franssen en Anne Eversdijk, had naast de sportieve uitdaging maar één doel en dat was zoveel mogelijk geld inzamelen voor Kika. "Dat is de enige manier om ervoor te zorgen dat het genezingspercentage bij kinderen met kanker verder stijgt", zegt Susanne.

Met 75.000 euro op weg naar Italië 

Er volgden al snel vele vrijwillige donaties en ook bedrijven uit de omgeving droegen hun steentje bij. Scholen in Venray en omstreken steunden het team onder andere door het organiseren van een markt of een sponsorloop. Ook de vele overige acties zorgden ervoor dat de teller bleef oplopen. Een paar geweldige acties waren de verkoop van pinnetjes en armbandjes (samenwerking met Complot Concept Store) met het logo van Kus van Kiki. Ook de koekjesactie rondom Moederdag was een succes. Uiteindelijk zorgden alle inspanningen van het team ervoor dat het met een totaalbedrag van maar liefst 75.000 euro af mocht gaan reizen naar Italië. "Een leuk detail was dat we als team bij aankomst in Italië de roze trui kregen van de organisatie, omdat het team het grootste bedrag per deelnemer had ingezameld. Etappe drie werd die week dan ook door ons team Kus van Kiki in het roze
gefietst."

Bij aankomst in Italië roze trui voor leden team Kus van Kiki


Inmiddels is het team alweer terug uit Italië en is de missie volbracht. De deelnemers kijken vol trots terug op een bewogen week met bijzondere ervaringen en mooie ontmoetingen. "Deelname aan dit evenement was onvergetelijk", aldus de ouders van Kiki. Maar zelfs na het avontuur in Italië zit er letterlijk nog meer in het vat. In samenwerking met Goesting en De Kei (Geijsteren) zal er binnenkort bier verkrijgbaar zijn met de naam Kus van Kiki. De opbrengst van de consumptie van dit heerlijke, frisse biertje komt volledig ten goede aan Kika.

Afbeelding