Afbeelding
Foto: Koen Heldens

Bijzondere award voor Koen Heldens

Miami | Electric Feel Management, onder meer bekend van wereldberoemde artiesten als Post Malone, 24kGlnd en Iann Dior, heeft afgelopen donderdag een bijzondere carrièreaward uitgereikt aan producer Koen Heldens (37) uit Venray. "Ik hoop een voorbeeld en inspiratie te zijn voor de volgende generaties om te laten zien dat je je dromen moet volgen en kunt waarmaken", zegt Heldens.


Heldens woont tegenwoordig in Miami (Florida, Verenigde Staten) en hij heeft onder meer een Guinness World Record op zijn naam staan van meest gestreamde liedje in één dag. Daarnaast heeft hij een nominatie voor een Grammy Aword op zak en heeft hij gewerkt aan muziekplaten die meer dan 34 miljoen keer over de Amerikaanse toonbanken zijn gevlogen. Wereldwijd zijn de platen waar hij aan heeft gewerkt meer dan 67 miljoen keer verkocht.

Met deze aantallen staat de oud-Venraynaar bijna op gelijke hoogte met de meest verkochte musici uit de Nederlandse geschiedenis, de producenten Bolland & Bolland. Het werk van Heldens is bovendien meer dan 24 miljard keer gestreamd wereldwijd. 

Heldens heeft gewerkt aan verscheidene albums en singles met artiesten zoals Kanye West, Lil’ Wayne en Timbaland en producenten zoals Vincent van de Ende, Timbaland, Scott Storch en Dr. Dre. Maar Heldens is waarschijnlijk het meest bekend als de mixingenieur van de in 2018 vermoorde omstreden rapper XXXTentacion inclusief de wereldwijde nummer één single SAD. In Nederland werkte Heldens onder meer samen met Snelle.

Afbeelding