Afbeelding
Foto: persfoto

Kinderfietsen voor vluchtelingen

Venray | Raedts Bouwbedrijf heeft donderdag samen met Keijsers Martens bv en Van Tilburg Horst een aantal kinderfietsen cadeau gegeven aan vluchtelingen uit Oekraïne die verblijven op een opvanglocatie in Venray. De fietsen zijn geleverd door Dekkers Tweewielers uit Wanssum.


De vluchtelingen worden opgevangen door het Rode Kruis district Noord- en Midden-Limburg in een apart gebouw van het Raayland College. Raedts Bouwbedrijf heeft de locatie toen verbouwd tot een geschikte opvanglocatie.

Wethouder Jan Jenneskens was net als Noura Assakkali, districtsmanager van het Rode Kruis, aanwezig bij de overhandiging van de fietsen. "Als gemeente zijn we dankbaar voor alle acties die de opvang steunen. De mensen daar hebben een zware tijd achter de rug en niemand weet wat de toekomst brengt. Dat maakt dit soort momenten extra waardevol", laat de gemeente Venray weten.

Raedts BV is de vaste bouwkundige onderhoudspartner van zowel Gemeente Venray als LVO Noord Limburg. "Daarom werden wij al snel gevraagd mee te denken in een plan om de bestaande C-vleugel van het Raayland College in Venray om te bouwen tot opvanglocatie", laat het bouwbedrijf weten.


Personele uitdaging

Ondanks de drukte en de bekende personele uitdagingen van de huidige tijd, zijn sommige werken van dusdanig sociaal belang dat ze wat eerder opgepakt kunnen worden. "Natuurlijk hebben wij hier onze vaste partners; Keijsers Martens en Van Tilburg Energie Design bij betrokken. Deze drie partijen kennen alle panden van het Raayland College van binnen en buiten."

Raedts BV is trots op het mooie werk dat samen met de regionale partners in korte tijd is gerealiseerd. "Maar vooral ook dat we er samen aan hebben mogen bijdragen dat vluchtelingen in een moeilijke situatie toch veilige woonruimtes aangeboden kunnen worden. Vandaar dat we het initiatief hebben genomen, om namens het bouwteam, een aantal kinderfietsen aan te bieden."