De zeskampploeg, foto gemaakt in 1970.
De zeskampploeg, foto gemaakt in 1970. Foto: RooyNet

Zwembad wordt speelbad

Venray | Het weer van de laatste dagen nodigt uit om te gaan zwemmen. Venray had in het verleden een groot buitenbad, geschikt om wedstrijden in te houden en dat is dan ook gebeurd. 


Spio-leden hebben daar de nodige prijzen behaald. Later is aan dat zwembad een overdekt instructiebad toegevoegd. Ook het toenmalige Sint Servatius beschikte over een zwembad, voor die tijd hypermodern met een beweegbare vloer waardoor diverse dieptes gemaakt konden worden en de diepte aan de zwemvaardigheid van de bezoeker kon worden aangepast. Patiënten maakten overdag gebruik van dit zwembad Ze kregen zwemles of er werd een groepsactiviteit georganiseerd. Ook externe patiënten van Huize Vincentius maakten gebruik van het bad. Ook inwoners van Venray en omstreken bezochten het zwembad voor vertier óf zwemles. De zeskampploeg trainde er om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Deze uit 1970 daterende foto laat het team zien dat werkzaam was in zwembad De Meerpaal. Van links naar rechts; Wim Lenssen, NN stagiair, John Haneveld, Herman Geurts, Lia Lucassen, Luc Bertrands, Joep van Goch, George Min en hoofd van het zwembad Toon van der Logt. Zwembad de Meerpaal en het grote buitenbad bestaan beiden niet meer. De zwembaden van nu zijn meer gericht op spelen en vanwege beperkt toezicht 
minder diep.

Wie met dit mooie weer baantjes wil trekken, wil aqua joggen of les wil volgen kan bij voorbeeld terecht bij Zwembad de Sprank.


Foto; Harrie Coopmans / Jan van der Putten

Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto’s, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas, weekbladen en het Genealogisch Archief van de gemeente Venray inzien.