Docente Bieneke en de kleintjes verheugen zich op de show.
Docente Bieneke en de kleintjes verheugen zich op de show. Foto: Rikus ten Brucke

Dansvoorstellingen op 16 en 17 juli

Dizzy Dance: Over the Rainbow

Venray | Met als titel Over the Rainbow presenteert dansschool Dizzy Dance op zaterdag 16 en zondag 17 juli vier dansvoorstellingen. De uitvoeringen beginnen op zaterdag om 13.30 en 19.00 uur en op zondag om 11.00 en 16.00 uur in Schouwburg Venray.


Alle dansers en docenten van Dizzy Dance kijken enorm uit naar de voorstellingen van Over the Rainbow. Het is lang geleden dat Dizzy Dance met een grote productie voor publiek kon optreden in de schouwburg. “Dat was een moeilijke periode”, aldus Wilma Keijzers. “Dat we nu weer mogen optreden voor een groot publiek in de schouwburg voelt dan extra bijzonder."


Het maken van een voorstelling voor ruim 500 dansers is een enorme organisatie die altijd begint met het bedenken van de dansen en een mooi verhaal of thema. "Voorop stond dat we een vrolijke voorstelling wilde maken want na regen (de moeilijke periode waarin we niet konden dansen) komt zonneschijn. Wanneer de regen en de zonneschijn samen komen dan ontstaat er een fenomeen wat beiden overstijgt: De regenboog. Regenbogen zijn prachtig, kleurrijk en magisch. We hadden geen beter thema voor onze voorstellingen kunnen bedenken, want iedereen wordt er blij van. Alle dansers waren meteen enthousiast en de docenten enorm geïnspireerd. Tijdens de voorstelling vliegen we letterlijk door de kleuren heen. We volgen een vogel die vanuit een warme plek waar de roze flamingo’s wonen door alle kleuren van de regenboog terugvliegt naar haar thuis waar ze uiteindelijk in de kleur rood met liefde door haar dansfamilie wordt verwelkomd.

Een explosie van kleur en energie

Voor de acht docenten van Dizzy Dance zijn het drukke weken. Het aftellen tot het showweekend is begonnen, tijdens repetities worden de laatste puntjes op de i gezet om de 500 dansers klaar te stomen. Een kleurrijk spektakel met dansers in de leeftijd van 2 jaar tot eind 50. Een explosie van kleur en energie.
Met Over the Rainbow heeft Wilma een duidelijk doel voor ogen. "We willen iedereen blij maken. In de zaal, op het podium en achter de schermen. Zo fijn dat we dit weer samen kunnen doen." Rosa benadrukt nog een ander aspect. "Het zijn ook momenten dat er heel veel verbinding ontstaat tussen de dansers. Tijdens de repetities, maar zeker ook tijdens de voorstellingen, het samen zijn in de schouwburg. In maart hebben we een kleinere productie uitgevoerd. Dan zie je alle dansers zo genieten. Iedereen weet nu weer hoe geweldig het is: samen op het podium staan en iets neerzetten. Het geeft iedereen een enorme boost en smaakt naar meer."

'We hopen dat het publiek blij naar huis gaat'

De regenboog heeft altijd iets mysterieus

Het maken van de voorstellingen is niet mogelijk zonder de hulp en inzet van meer dan 100 vrijwilligers (ouders en dansers) achter de schermen. Ze helpen bij de kleding, schmink, decor en het begeleiden van de dansers. Zodat het voor maar ook achter de schermen op rolletjes loopt. Voor alle voorstellingen zijn nog kaartjes beschikbaar. "We hopen dat het publiek blij naar huis gaat en wij met een heel goed gevoel de vakantie ingaan", besluit Wilma.


Voor meer informatie over Dizzy Dance en kaartverkoop kun je mailen naar info@dizzydance.nl.

Afbeelding