Afbeelding
Foto: Persfoto

200 jaar hervormde kerk in Blitterswijck

Blitterswijck |  Op zondag 26 juni werd het 200-jarig bestaan van de Nederlandse Hervormde Kerk in Blitterswijck herdacht.


De Nederlandse Hervormde Kerk van Blitterswijck werd in het jaar 1822 op een door haar geschonken perceel, en ook op haar kosten, gesticht door de adellijke vrouw Arnoldina Margaretha, barones Mackay, weduwe van Barthold de Cocq van Haeften.


Op zondag 26 juni bracht het St. Antonius- Abt Gilde na de dienst van 10.00 uur in de kerk een hulde aan de protestantse gemeenschap vanwege de viering van het 200-jarig bestaan van de Nederlandse Hervormde Kerk. Vervolgens was er vanaf 13.30 uur een kleine tentoonstelling in het gildehuis te bezichtigen.


Tijdens deze tentoonstelling werd het verleden van het plaatselijke kasteel en de relatie met het kerkje gepresenteerd door Hay Gooren. Henny Jenner ontvouwde tevens de nieuwe plannen omtrent het kasteelpark.


Deze middag werd erg druk bezocht door de protestantse gemeenschap. Die had veel lof voor de gildehulde en de presentatie in het gildehuis.