Afbeelding
Foto: Eigen foto

Dubbel jubileum Camps Oostrum

Oostrum | 15 januari 2022 was het 50 jaar geleden dat Gradje en Truus Camps uit Oostrum in het huwelijksbootje stapten. Zij startten destijds ook het bedrijf: G. Camps Vee- en Varkenshandel. Het bedrijf groeide door de jaren heen en telt momenteel negen vrachtwagens waarmee dagelijks varkens van boer naar boer en slachterij worden vervoerd. “Het gouden huwelijk van mijn ouders en dat van het bedrijf is reden genoeg voor een mooi feest”, legt zoon en inmiddels huidig eigenaar Bart Camps uit.


Dat feest vindt zaterdagavond 9 juli plaats op de locatie Buskensven 2 in Oostrum met een buffet in barbecuestijl. Er is een optreden van de Oostrumse Limburgse Buuttekampioen 2022 Tanja Truckie, vervolgens wordt het Hôken met De Heinoos en DJ Twan zal de afsluiter verzorgen.

Cadeaus wil het gouden echtpaar en het jubilerende bedrijf niet hebben. “We vragen onze gasten om een donatie te geven aan de Voedselbank Venray en voor (filmmaker) Marijn Poels uit Meerlo voor het vrije woord”, aldus Bart Camps. De eigenaar van Camps Varkenshandel is onder de indruk van hetgeen de onafhankelijke filmmaker uit Meerlo allemaal doet. “Hij is een filmer die mensen aan het denken zet”, legt Camps uit. Hij ontmoette Marijn jaren geleden, waarbij de filmer vertelde dat hij vele jaren in Afrika en andere werelddelen de armoede heeft gefilmd. "Vaak mooie documentaires, maar daarmee los je het basisprobleem niet op. Marijn heeft ons daardoor aan het denken gezet. En zo kwamen we op het idee om dit keer de Voedselbank Venray te ondersteunen én Marijn zijn eigen werk. Het is jammer dat Marijn zijn documentaires (nog) niet op de NPO-tv komen.”
Bart Camps heeft Marijn en de voedselbank ook uitgenodigd en zij krijgen tijdens het feest enkele minuten de gelegenheid om iets te vertellen over wat ze allemaal doen. Marijn Poels is blij met de sympathieke actie van het Oostrumse bedrijf. “Voor mijn onafhankelijke films krijg ik geen subsidies van fondsen en dergelijke en dus betaal ik mijn onkosten van giften en donaties van mensen die mijn werk waarderen.” Ook de voedselbank draait volledig op de giften van producten die zij van de boeren en supermarkten ontvangen. Bovendien draait de voedselbank volledig op vrijwilligers en mag zij zelf geen producten kopen. Maar door een donatie te doen kan zij toch iets extra’s faciliteren voor de mensen die het broodnodig hebben. De voedselbank verricht daardoor enorm goed en dankbaar werk voor de mensen in de maatschappij die het niet zo breed hebben.


Foto: Gradje en Truus Camps komen na de huwelijksvoltrekking de kerk uit en worden onthaald door twee biggetjes.