Afbeelding
Foto: Persfoto

Inzegening waterput bij kapel

Meerlo | Zondagmorgen 10 juli wordt tijdens een openluchtmis bij de St. Goarkapel in Meerlo de nieuw opgemetselde waterput ingezegend door de deken van Horst, Wilson Varela.


De mis begint om 10.30 uur. De eucharistieviering wordt opgeluisterd door fanfare Eendracht Meerlo. Vroeger trok een processie van de kerk naar de kapel. Tegenwoordig gaat iedereen op eigen gelegenheid. De kapel ligt aan de Postbaan op de grens van Meerlo en Wanssum. Ook de wandelroutes van Petranpad, Kapel tot beek en Nederlands langste wandelpad, het Pieterpad, voeren langs de kapel.

Door verschillende vrijwilligers en sponsoren is de waterput gerealiseerd. In de put is de oude hardsteen plaquette met het jaartal 1906 ingemetseld. In dat jaar is de put destijds gerestaureerd. Toen schonk ook de familie Kessels van Hoeve de Beijenbrugge de kapel met landerijen aan de parochie van Joannes de Doper. De put is de afgelopen eeuw meermalen mikpunt geweest van vandalisme. Zo erg dat eind vorige eeuw de put is afgebroken omdat het te gevaarlijk werd. Maar bij de St. Goarkapel hoort gewoon een waterput te zijn, en aldus geschiedde dankzij de inbreng van veel handen.  Als kroon op het werk heeft een oud-leerling van kunstsmid Juul Baltissen uit Westerbeek, Eric Evers uit Vierlingsbeek, een mooi sierkunst smeedwerk gemaakt voor op de put.

Tijdens de inzegening worden zondagmorgen bij de kapel speciale flesjes met bronwater uitgedeeld aan de aanwezigen met als thema: water bron van leven. De flesjes worden gratis uitgedeeld maar is vrijwillige bijdrage is welkom.


Foto: de nieuwe waterput met kroon en het beeld van St. Goar