De winnaars van het vijftiende KBO-toernooi.
De winnaars van het vijftiende KBO-toernooi. Foto: Jan Derikx

Jeu de boules KBO succesvol

Venray | Na twee jaar afwezigheid door corona kan de KBO terugzien op een geslaagde vijftiende editie van het jeu-de-boulestoernooi. Een sportieve krachtmeting tussen 84 deelnemers, heerlijk weer en gezellig vertoeven op het overdekte terras waren de ingrediĆ«nten op de bouledrome in Venray. 


De 84 spelers waren onderverdeeld in 42 doubletten van 55-plussers uit de gemeente Venray. Het complex op het Speulpark, met maar liefst 33 buitenbanen, was nagenoeg helemaal bezet. Voorzitter Rene van Erkelens van het KBO-toernooi was maar wat blij dat het evenement weer op de kalender stond. "Door corona hebben we een hele tijd stilgelegen of hadden we te maken met beperkingen zoals de anderhalve meter afstand houden. Bij het spelen op de buitenbanen waren we dus verplicht om telkens een baan open te laten. Gelukkig kon vandaag het toernooi weer op een gewone manier worden afgewerkt." Jeu de boules is een perfecte sport voor mensen op leeftijd, gezond voor lijf en leden en ook het sociale aspect is belangrijk. Erkelens: "Je blijft in beweging, loopt op een neer en gooit een balletje. Ik blijf er heerlijk fit bij. Je maakt links en rechts een praatje, komt in contact met mensen. Sportief gezien is de een iets ambitieuzer dan de ander. Dat alles maakt het een ideale sport voor ouderen."


Er werd in twee poules in doublettenvorm gespeeld, twee tegen twee spelers. Ieder doublette speelde vier wedstrijden. Na drie wedstrijden in poule A waren er vier koppels met drie gewonnen partijen. Na de vierde wedstrijd uiteindelijk nog maar een met alle vier en zeven met drie gewonnen wedstrijden. Met als enige vier gewonnen partijen was het doublet Wim Wilms en Herman Keyzers uit Merselo de winnaar. In de B-poule na drie wedstrijden drie met drie gewonnen en uiteindelijk na vier wedstrijden maar twee met vier en zes met drie. Het met ruime punten voorsprong winnende doublet in deze poule werd Ger Jenniskens met Sraar Arts uit Ysselsteyn.

Doublet Wilms-Keyzers de sterkste in finale

De poulewinnaars speelden onder grote belangstelling de finale om de KBO-wisselbeker tegen elkaar. In deze strijd lukte bij het doublet uit Merselo bijna alles en bij het Ysselsteynse doublet helaas bijna niets. Het Merselose doublet Wim Wilms en Herman Keyzers won dan ook met maar liefst 13-0. Trots ontvingen zij de trofee uit handen van de winnaars van verleden jaar Eef Zeelen en Johan van Maris uit Venray.


De eerste drie doubletten van beide poules ontvingen ieder een prijsje. De uitslagen:

Jeu de boules is gezond voor lijf en leden

poule A: 1. Wim Wilms en Herman Keyzers Merselo 4w 15p. 2. Mien Verstappen en Diny Janssen Ysselsteyn 3w 24p. 3. Noud Pijpers en Jan Litjens Leunen 3w 23p. 4. Gerard Loeffen en Joos Heesen Leunen 3w 21p. 5. Piet en Nelly Willems Heide 3w 10p. 6. Eef Zeelen en Johan van Maris Venray 3w 7p. 7. Toon v.d. Berg en Antoon van Dinther Venray 3w 5p. 8. Frans Janssen en Math Steeghs Heide 3w 4p. 9. Tonnie Gerrits en Cor Creemers Venray 2w 13p. 10. Harrie Janssen en Arie Weijs Leunen 2w 9p.


poule B: 1. Ger Jenniskens en Sraar Arts Ysselsteyn 4w 30p. 2. Toon v.d. Pas en Jan v.d. Pas Ysselsteyn 4w 12p. 3. Pierre en Maria Clijsters Venray 3w 19p. 4. Truus van Helde en Ger Spreeuwenberg Ysselsteyn 3w 19p. 5. Edgar en Toni Ikkert Venray 3w 19p. 6. Antoon v.d. Meulen en Nico Philipsen Venray 3w 18p. 7. Gerrit van Hoof en Harry v.d. Zanden Merselo 3w 18p. 8. Herman Holtackers en Maria Cornelissen Leunen 3w 1p. 9. Piet en Nellie Keijsers Leunen 2w 1p. 10e Peter en Mariet Swinkels Heide 2w -5p.

Rene van Erkelens optimistisch over de toekomst van de sport

Voor de volledige uitslag zie www.bouledromevenray.nl. Op de website is ook meer informatie te vinden over de vereniging. Erkelens is optimistisch over de toekomst van de jeu-de-boulessport in Venray: "We kunnen nog wel nieuwe leden gebruiken. Door de corona is de interesse in de sport een tijd minder geweest. We hopen nu de weg omhoog weer in te zetten."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding