Afbeelding
Foto: eigen foto

Jeugdbridgefestijn in MFC Brukske

Venray | In MFC Brukske vond op 24 juni een jeugdbridgefestijn plaats. Al vroeg in de ochtend stonden de vrijwilligers van MFC Brukske klaar om de Venrayse schoolbridgertjes een gastvrij onthaal te geven. Met hulp van de toernooibegeleiders kregen de 68 kinderen snel uitgelegd hoe een loopbriefje werkt en zat iedereen stipt op tijd aan de goede tafel met de juiste tegenstanders. Ook een groepje kinderen uit Oostrum, die thuis leren bridgen, had van hun school toestemming gekregen om aan dit scholentoernooi mee te doen. 


Door de lockdown heeft maar net iets meer dan de helft van de lessen doorgang kunnen vinden en was ook begeleiding dit jaar op een aantal scholen marginaal. Het was daardoor flink aanpoten om de aangeleerde vaardigheden op het goede moment toe te passen. Ook duren de lessen nooit langer dan 90 minuten en nu moesten ze de hele ochtend goed blijven focussen. Gelukkig was er een pauze waarin ze getrakteerd werden op cake en limonade. Veel ouders en grootouders namen de moeite om een kijkje te komen nemen en zagen met verbazing hoe de kinderen met veel plezier een volwaardig toernooi speelden van een denksport die hun eigen petje te boven ging. Gelukkig kunnen de Venrayse leerlingen thuis laten zien wat ze geleerd hebben, want door in te loggen op hun schoolaccount kunnen ze bij het bridgeoefenprogramma.

De fanatieke leerlingen hadden snel door dat de scorekastjes, die in verbinding met de uitslagencomputer staan, ook melding maken van een tussenstand als het spel klaar is. Zo wisten ze meteen of ze het spel goed of misschien wel heel goed gedaan hadden. Na zes rondjes te hebben gespeeld tegen steeds andere tegenstanders, kwam de einduitslag in zicht. 


De jongste deelneemster was Juul Kempen, pas zeven jaar oud. Juul moest net als enkele andere kinderen dubbel zo hard werken, want ze hadden een volwassen partner gekregen om het toernooischema kloppend te krijgen. Die volwassenen mochten echter alleen maar dummy zijn, dus ze kregen zes spellen die ze af moesten spelen. Gelukkig werd dat extra beloond door een prijsje dat aan het einde uitgereikt werd. Voor de uitslag bekend werd gemaakt kregen alle leerlingen hun basisbridge-diploma, want als je een toernooi kunt spelen kan je echt wel wat. Voor de beste tien paren was er een prijs en ook waren er medailles voor eerste tot en met de derde plaats. Het beste presteerden de leerlingen van de Hommel op plaats 1,3 en 5, waardoor de wisselbeker het komend jaar daar mag staan. De eerste plaats werd behaald door Daan Derckx en Thomas Hoeflaak, van groep 7 van de Hommel. Tweede werden Daan Jacobs en Thijmen Hellegers van  groep 6 van de Meent, derde Dennis van Ham en partner groep 8 van de Hommel, vierde Meike Smits en Benthe Termeij groep 7/6 van de Meent, vijfde ZoĆ« Litjens en Thijn Linders groep 7 Hommel, zesde Dylan van Rens en Ward Clephas uit Oostrum, zevende Bram Ueberbach en Dyllan Nienkemper groep 7 Petrus Banden, achtste Len Karis en Mees Rutten groep 7 Hommel, negende Jasmijn Dumoulin en partner groep 7 Petrus Banden en tiende Kian van Bommel met partner groep 8 de Keg.