Afbeelding
Foto: Persfoto

Heide verwelkomt 500e inwoners

Heide | Met de komst van Arno en Wilma Janssen  uit Venray heeft Heide de mijlpaal van vijfhonderd inwoners behaald. Reden voor de plaatselijke dorpsraad om hier even extra aandacht aan te besteden.


Arno en Wilma Janssen zijn voor velen bekende gezichten in de gemeente Venray. Ze hebben beiden ondernemersbloed. Zo was Arno onder andere geruime tijd het gezicht van Arno & Wilma Jeans shop, die gevestigd was in de Passage. En Wilma op haar beurt runde onder andere  de sigarenzaak op de hoek van de Julianasingel en Dr. Poelsstraat die ze van haar moeder overnam.  Arno en Wilma zijn de trotse ouders twee kinderen, die beiden inmiddels zijn uitgevlogen, en hebben ook kleinkinderen.


Toen ze op zoek gingen naar een nieuw appartement zochten ze - komende van het centrum van Venray - bewust de rust op. Ze keken al eerder rond in Heide, toen de wijk in de Rector Coxstraat werd gerealiseerd. Daar kwam toen niks concreets uit voort, maar het gevoel was goed. Toen het appartement van de voormalige woonwinkel op hun pad kwam, toog Wilma naar Heide om nogmaals de sfeer te ervaren. Daarna werd de knoop doorgehakt en besloten ze zich in het  Venrayse kerkdorp te vestigen.


Het blijft overigens niet bij vijfhonderd inwoners van Heide, want de laatste nieuwbouwwijk aan de Rector Coxstraat is inmiddels helemaal vol. Vanwege de vraag wordt er tevens gekeken naar nieuwe locaties voor uitbreiding, waarvoor de eerste conceptplannen al uitgewerkt worden in samenspraak met de inwoners van Heide.


Foto: Dorpsraadvoorzitter Leon Janssen heet Arno en Wilma Janssen van harte welkom in Heide.