Afbeelding
Foto: Persfoto

Taste! Een ode aan de vriendschap

Oostrum | Dat muziek en wijn goed samengaan, weet elke liefhebber. Op 11 juni werd dat weer overduidelijk. Muziekvereniging SMT Oostrum presenteerde die avond Taste!, een muzikale wijnproeverij in de Oostrumse Oesterham.

Onder het genot van hapjes en de muzikale klanken van het orkest konden twee soorten wijn worden geproefd: een Italiaanse SMT-wit en een Franse SMT-rood. De avond stond in het teken van het 25-jarig jubileum van de Vrienden van SMT. Dit had eigenlijk twee jaar eerder al gevierd moeten worden, maar moest vanwege corona tot twee keer toe worden uitgesteld.

Gelukkig kwam van uitstel dit keer geen afstel en kon Taste! alsnog doorgaan. De avond werd geopend met een toost op de jubilerende Vrienden onder het genot van een lekker glaasje bubbels. Hierna introduceerde spreekstalmeester Bart Direks de wijnen en de diverse muziekstukken.

De afwisseling van proeverij en bijpassende, sfeervolle muziek leverde een mooi programma op. Diverse solisten konden zich na de lange periode van stilte eindelijk weer eens laten horen. De Klezmer Fantasy, met solist Huub Moorrees en Gabriels Oboe met de drie hoboïsten (Leoniek Vermeulen, Linda Moorrees en Maud Kessels) in de hoofdrol vielen bij het publiek in de smaak.

Net als Rossini’s birthday party trouwens, een stuk met een knipoog naar de jubilerende Vrienden van SMT.


Het werd alles bij elkaar een ontspannen en gezellige avond. Niet alleen voor het publiek, ook het orkest genoot volop.


Dat de wijn in de smaak viel bleek achteraf uit de vele bestellingen. SMT-wit (een pinot grigio) en SMT-rood (een merlot) blijven ook na Taste! te koop via de website van SMT smtoostrum.nl. En ja, ook het concert smaakte naar meer. Het orkest kijkt nu al uit naar een volgende gelegenheid om op te treden.