FC Coronaas viert het kampioenschap in de hoofdklasse.
FC Coronaas viert het kampioenschap in de hoofdklasse. Foto: Eigen foto

FC Coronaas pakt de titel

Venray | Door een 6-0 zege tegen laagvlieger FC De Heiputters uit Heel pakten de zaalvoetballers van FC Coronaas vorige week woensdag de titel in de hoofdklasse. De Venrayse ploeg komt volgend seizoen uit in de topklasse.


De basis voor het kampioenschap werd enkele dagen eerder gelegd in de topper tegen nummer twee, Keelkampers in Nuth. In het hol van de leeuw werd tegen de toen nog koploper een 2-4 zege behaald en had de Venrayse ploeg het behalen van de titel in eigen handen. Met twee punten minder maar een duel minder gespeeld had FC Coronaas op de slotdag genoeg aan een zege. In sporthal De Wetteling in Venray werd vervolgens het karwei eenvoudig afgemaakt tegen FC De Heiputters.


Onder het toeziend oog van ruim 150 supporters ging FC Coronaas voorzichtig op zoek naar de openingstreffer. Na het verhogen van het baltempo werden de eerste kansen gecreëerd, echter nog zonder resultaat. Pas in het tweede deel van de eerste helft begon de thuisploeg zichzelf pas te belonen. Het was Danny Pelzer die de bevrijdende 1-0 op het scorebord zette gevolgd door Bram Kersten en Stijn Brinkman die samen de ruststand bepaalden op 3-0.


In de tweede helft gooiden de gasten alle schroom van zich af en gingen op zoek naar treffers. Zij creëerden een aantal prima mogelijkheden maar door goed verdedigingswerk en alert keeperswerk van Sam Stiphout hield FC Coronaas de nul. Het waren uiteindelijk Bas Philipsen en nog eens Danny Pelzer en Stijn Brinkman die de eindstand op 6-0 bepaalden.


Met 46 punten uit achttien duels als eerste in de hoofdklasse, een puntje meer dan naaste concurrent Keelkampers. De tweede Venrayse vereniging in de hoofdklasse, Lake Valley, eindigde als zevende met 22 punten. Na korte felicitaties van Hay Achten namens de KNVB en het uitreiken van een heuse kampioensschaal aan aanvoerder Yilmaz Durgun kon het feestgedruis losbarsten en kan de vereniging zich opmaken voor een verblijf in de topklasse.

FC Coronaas Beach Voetvolleytoernooi weer terug

FC Coronaas volgend seizoen in topklasse

Op zaterdag 16 en zondag 17 juli vindt na twee jaar afwezigheid het FC Coronaas Beach Voetvolleytoernooi plaats bij café Het Moment in Venray. Zestien teams strijden op twee dagen om het eremetaal.


Het toernooi was in minder dan een uur volledig bezet, hetgeen aangeeft hoe zeer beachvoetvolley leeft in Venray. Het toernooi kenmerkt zich iedere keer opnieuw door sportieve prestaties, sfeer en gezelligheid.