Vervolg pagina 7

'Woningbouw op locatie Den Hoebert wenselijk en logisch'

VENRAY | Naar aanleiding van de bouwplannen op de locatie van Den Hoebert aan de Westsingel (waarbij omwonenden zich overvallen voelen), enkele vragen hierover aan het college van burgemeester en wethouders van Venray."Woningbouwontwikkeling op deze plek is wenselijk en logisch", meldt een woordvoerder van B en W. 


Had volgens het college de omgevingsdialoog eerder gevoerd moeten worden, dus voordat de tekeningen werden gepresenteerd? 

De woordvoerder: "LPM Development uit Weert heeft bij het college een principeverzoek ingediend. Dit betreft een eerste uitwerking van de plannen op het perceel van Den Hoebert. Het college staat positief tegenover woningbouw op dit perceel. Het draagt bij aan het invullen van de Venrayse woonbehoefte, woningbouw op deze plek is wenselijk en logisch. De plannen moeten nog verder worden uitgewerkt. Een goede en tijdige afstemming met de omgeving over het initiatief is belangrijk. Dat was ook ons advies aan LPM. Om een omgevingsdialoog te kunnen voeren moeten de plannen concreet genoeg zijn om ze te bespreken, maar voordat het ontwerpbestemmingsplan ter visie wordt gelegd. Daartoe is op 13 juni de omgevingsdialoog gestart met een bijeenkomst met omwonenden." Die vond plaats bij jongerencentrum The B. "Tijdens deze avond heeft LPM de eerste plannen gepresenteerd en zijn omwonenden in de gelegenheid gesteld vragen te stellen en reacties te geven. LPM betrekt deze reacties in de verdere uitwerking van de plannen. De omwonenden worden van deze uitwerking op de hoogte gehouden."


Staat het college achter de plannen van LPM en kunnen omwonenden nog enige invloed uitoefenen? 

De woordvoerder: "Het college heeft nog geen standpunt ingenomen ten aanzien van het bestemmingsplan omdat dit nog niet beschikbaar is. Wel is al eerder in principe medewerking verleend aan dit plan. Aan die medewerking zijn diverse voorwaarden verbonden. Pas bij de beoordeling van het bestemmingsplan kan nagegaan worden of aan alle voorwaarden is voldaan en of het college hiermee kan instemmen. We verwachten binnenkort het bestemmingsplan. De reacties van de omwonenden worden betrokken en mee gewogen in de verdere uitwerking van de plannen."


De hoogste flat meet dertig meter. Past die hoogte op die locatie binnen het bestemmingsplan of moet dat nog worden aangepast en vervolgens goedgekeurd door de gemeenteraad? 

Woordvoerder: "We zitten nu in het proces van uitwerking van een principeverzoek naar een definitief plan. Dit definitieve plan dient vervolgens te worden uitgewerkt in een herziening van het bestemmingsplan. Hiertegen kan iedereen mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen. De gemeenteraad stelt uiteindelijk het nieuwe bestemmingsplan vast."