Afbeelding
Foto: Persfoto

Kansen op werk bij FCA in Arcen

Arcen | Donderdag 16 juni organiseerde Fulfilmentcenter Arcen (FCA) en re-integratiebureau Werxe een informatieochtend bij FCA. Hier krijgen mensen die langere tijd uit het arbeidsproces zijn een kans om weer aan het werk te gaan tijdens een UWV-traject of een traject vanuit de participatiewet.


FCA is een groeiend plantenbedrijf, dat webshops ontzorgt, zowel qua inkoop, logistiek als klantenservice. Een van de deelnemers is Venraynaar Wilbert van Boxtel. Hij heeft inmiddels een contract bij FCA.


Wilbert zegt blij te zijn met deze kans: "Ik heb het goed naar mijn zin. Ik ben in het begin goed begeleid door Werxe. Samen hebben we gekeken wat het beste bij me paste en wat er binnen FCA mogelijk was. Ik ben nu het aanspreekpunt voor de afdeling met de kleine tuinplanten. Een paar keer per week komen er nieuwe planten binnen. Ik scan ze op de juiste locatie. Daarna gaan we orderpicken en maken we de papieren gereed zodat de inpakkers alles bij de hand hebben voor verzending. Het voelt echt als mijn afdeling en ik voel me er verantwoordelijk voor, dat alles goed loopt. Ik heb leuke collega’s en de sfeer bij FCA is echt top."


Constantijn van Thiel uit Venray werkt sinds twee maanden bij FCA. Ook hij heeft het goed naar zijn zin: "Ik vind het werk leuk. Er wordt goed rekening gehouden met wat ik wel en niet kan. Het bedrijf is tevreden over mij en ik ben het over hen."


Willy Jansen, ook een inwoner van Venray, doet mee aan het traject. Het werk dat hij hier doet is totaal anders dan wat hij gewend is. Hij is altijd autospuiter geweest, maar kan dat fysiek niet meer aan. Hij heeft het goed naar zijn zin bij FCA: "Er moet natuurlijk doorgewerkt worden, net als overal, maar de sfeer is hier gemoedelijk. Je wordt niet opgejaagd. Het is echt een fijn bedrijf om te werken.'

Momenteel zijn er vooral vacatures bij de klantenservice. Wil jij ook de kans op werk, als je er al lang uit bent, neem dan contact op met Werxe via telefoon 06-26590025.


Foto: Constantijn van Thiel uit Venray.