Afbeelding
Foto: Persfoto

Hokjesgeest en oorlog in Oekraïne

Venray | In het verlengde van de tentoonstelling Venray Herrezen zoekt het Venrays Museum nu verbinding met de mensen van Venray en de mensen van Oekraïne. Dat gebeurt op een originele manier aan de hand van het kunstproject Hokjesgeest, een schepping van creatief vormgever Marianne Hoedemaekers.


Marianne Hoedemaekers maakte 96 verschillende wezentjes (poppetjes) en zette die in zwarte en witte hokjes. Ze zijn te zien in het Venrays Museum. De kinderen werd gevraagd om ook een poppetje te maken. Het werd een mooie oogst. Elk kind maakte weer een ander poppetje. Ze hebben hun poppetjes laten sponsoren. Dat levert een aardig bedrag op voor een school in Oekraïne.

De poppetjes krijgen een plaats in het Venrays Museum.  Maar alle poppetjes zijn er voor één doel: goed doen voor Oekraïne. Want elk poppetje is het waard om te worden gesponsord. 


Het project wordt afgesloten met een speurtocht voor de kinderen die een poppetje hebben gemaakt. Ze gaan op zoek naar poppetjes in bepaalde winkeletalages (te herkennen aan een poster). Met een invulformulier gaan ze rond in de winkelstraten. Bij sommige poppetjes vinden ze een letter en een kleur. Daar hoort weer een opdracht bij. Er valt met dit puzzelwerk een prijs te winnen.

Foto’s: Wiel Poels.