Afbeelding
Foto: Eigen foto

Tentoonstelling zestigjarige fotoclub

Venray | Fotoclub Venray houdt ter gelegenheid van haar zestigjarig jubileum een expositie. Tijdens deze expositie kunnen belangstellenden het zeer gevarieerde werk zien van een twintigtal fotografen.


Leden van de fotoclub zijn tijdens de expositie aanwezig om de foto’s toe te lichten en de aanwezigen meer informatie te verstrekken over het reilen en zeilen binnen de vereniging.

Op zondag 3 juli houdt Brendan van de Beuken een lezing van 14.00 - 16.00 uur. Brendan van de Beuken is een beelddenker en -maker. Begonnen als beroepsfotograaf, daarnaast docent fotografie bij onder meer De Nederlandse Fotovakschool, toen aan de slag als coördinator Beeld en Video bij De Limburger, waar hij ook een wekelijkse foto-analyse maakte voor de weekendbijlage. Maar na drie  jaar toch weer terug naar De Fotovakschool, intussen De Nederlandse Academie voor Beeldcreatie, waar hij nu werkt als hoofd opleidingen van zowel de fotografie als film faculteit. Voor deze lezing zijn leden van andere fotoclubs van harte welkom.

Op zondag 10 juli is er een echte fotostudio geopend waar de kinderen tussen 13.00 - 17.00 uur op de foto kunnen, met een echte sprookjesprinses of een heuse Samoerai-krijger. Ook daagt de fotoclub alle jongeren uit om zelf te fotograferen. Stuur een recente fot met korte omschrijving naar FotoclubVenray@gmail.com. De leden van de FotoclubVenray kiezen de mooiste foto uit, die daarna in een van de fotovitrines van Venray wordt tentoongesteld.

De expositie vindt plaats op zaterdag 2 en zondag 3 juli en op zaterdag 9 en zondag 10 juli van 13.00 tot 18.00 uur in de zaal van Restaurant BRL, Hoenderstraat 10 in Venray. Leden van de fotoclub organiseren regelmatig excursies en thema-avonden met het doel van elkaar te leren, maar vooral om met veel enthousiasme met hun hobby bezig te zijn. Wie interesse heeft om lid te worden van FotoclubVenray, kan per e-mail contact opnemen via info@fotoclubvenray.nl