Afbeelding
Foto: Persfoto

Tennisclub Venray, 60Plus

Venray | 60Plus is een actieve groep senioren die drie keer per week enigszins georganiseerd samen relaxed tennissen bij Tennisclub Venray (TCV). TCV-leden van 60 jaar en ouder zijn hierbij van harte welkom.


De hechte groep bestaat uit een veertigtal mannen en vrouwen die ’s maandags, ‘s woensdags en/of vrijdags om 10.00 uur zich verzamelen op het tennispark, voor een dik uurtje dubbelen. Winnen is niet meer zo belangrijk, maar gemoedelijk en gezond bewegen is het motto. De banen worden door de vereniging vooraf gereserveerd.


Na het tennissen bespreken ze samen, onder het genot van een drankje, de plaatselijke en de wereldproblemen. Dit 'after tennis'- drankje is een heel belangrijk onderdeel van de activiteit. Ook aan de collega’s die het op dat moment wat moeilijker hebben, bijvoorbeeld vanwege ziekte, wordt dan aandacht besteed en er worden afspraken gemaakt voor een kaartje of een bezoek aan de zieke. Ze tennissen buiten, het hele jaar door, voor zover de weersomstandigheden dat toelaten.


Van april tot en met september is het vrije inloop. Racket wisselen of, zoals sommigen zeggen, tossen. Voor de laatste en voor de eerste drie maanden van het jaar kun je je aanmelden om in een schema te worden opgenomen om te tennissen. Er bestaat veel vrijheid om te kiezen voor welke dagen of perioden je je wilt aanmelden. Rond de jaarwisseling organiseren ze, in de kantine, een nieuwjaarstreffen, waarbij iedereen vrij is om al of niet iets mee te brengen in de vorm van een hapje of een drankje.


Als 60-plusser krijg je automatisch een uitnodiging per e-mail voor de periode oktober t/m april om je aan te melden. Voor de rest van het jaar mag je gewoon zonder afspraak op de genoemde speelmomenten naar het park komen en meedoen. Er zijn geen extra kosten verbonden aan deze zogeheten 60Plus-activiteit.


Binnen de tennisvereniging wordt dit sportieve element begeleid door
Ed van Kruijssen en Jos Linders. Aanmelden via jos.linders@home.nl, maar leden van TCV kunnen gewoon op een maandag, woensdag of vrijdagochtend om 10.00 uur naar het tennispark komen en meedoen.