Wensbus zoekt sponsors

MERSELO | Vanwege de komst van een nieuwe bus en de torenhoge brandstofprijzen is het bestuur van Wensbus Vredepeel-Merselo op zoek naar extra gelden om de begroting sluitend te krijgen. Met sponsoren hoopt wensbus-coördinator Herman Zegers de laatste duizenden euro's op tafel te krijgen.


Het zit Zegers en zijn medebestuurders de laatste tijd niet erg mee. Dat  ligt niet aan het aantal passagiers. Wekelijks vervoert de wensbus rond de negentig personen uit Vredepeel, Merselo en ook uit Venray en Oostrum. Wat neerkomt op een rit of achttien per werkdag. In het weekeinde staat de bus stil. Om schoner te kunnen rijden had het bestuur, in opdracht van de provincie, ingezet op een elektrische wensbus. "De provincie die de vergunningen en de subsidies afgeeft wil dat de bussen schoner gaan rijden", legt Zegers uit. "Maar dat bleek geen haalbare kaart. De actieradius van een elektrische bus zou voor ons op 250 tot 300 kilometer. Daar zouden we het mee kunnen doen. Maar na testen bleek het bereik van de bus die we op het oog hadden maar rond de tweehonderd kilometer te liggen. Dat is te weinig." Totdat er wel geschikte elektrische bussen op de markt komen, moet Zegers zich redden met een schonere dieselbus. De huidige bus rijdt op Euro 4 diesel, de nieuwe bus rijdt op de schonere Euro 6 diesel. "Sinds november vorig jaar zijn we al bezig een passende buste vinden", zegt Zegers. De wensbus wordt in samenwerking met de provincie Limburg geleased via Autoverhuur De Mulder in Heide. "Maar ambtelijke molens draaien nog steeds erg langzaam", zegt Zegers. "Vanaf 1 februari van dit jaar ontvangen we ook al geen subsidie meer van de provincie, omdat de toezegging voor verlenging tot en met 2027 maar uitblijft. We moeten nu geld lenen bij de dorpsraad om het rond te kunnen krijgen."

Zoals het er nu uitziet gaat de wensbusorganisatie 3.800 euro tekort komen. De steun van sponsoren is daarom onontbeerlijk. "We hebben nu al afspraken staan met een tiental bedrijven uit Vredepeel en Merselo", zegt Zegers. 


Lees verder op pagina 7.