Afbeelding
Foto: Persfoto

Knabbelpad voor paard en ruiter

Kronenberg | Op Peelbergen Equestrian Centre vond onlangs een interactief event met topsprekers over biodiversiteit, paardengezondheid, duurzaamheid en recreatie plaats. Tijdens het event werd teruggeblikt op de officiële opening van het eerste Knabbelpad voor paard en ruiter van Nederland. 

 
Na een welkomstwoord op Peelbergen Equestrian Centre in Kronenberg door Nick Poeth namens Fieldlabs/ Grenszlab zijn diverse partijen aan het woord gekomen in een interactieve talkshow onder leiding van Bas van Mulken. De sprekers Marianne Sloet en Anneke van Hallebeek gingen in gesprek over paardenwelzijn en -voeding. Vanuit de gemeente Horst aan de Maas nam Bas van de Lisdonk het woord over het belang van biodiversiteit.


Dit werd ondersteund door Cyriel Lendfers door zijn kennis over biodiversiteit te delen. Angelique Keuven kwam aan het woord over de kansen die het Knabbelpad project bieden voor ondernemers in de omgeving. Binnen het project ‘Knabbelpad’ werken verschillende onderwijsinstellingen samen. Studenten vanuit verschillende opleidingen van de HAS Hogeschool en Yuverta voeren onderzoek uit binnen dit project. Tijdens het event hebben de studenten hun onderzoeken gepresenteerd als onderdeel van de talkshow.


Binnen het groen onderwijs is aansluitend bij de thema’s biodiversiteit, paardengezondheid, duurzaamheid en recreatie het project ‘Knabbelpad’ ontstaan. Het Knabbelpad is een bestaand ruiterpad en -weide waar planten, die als gezonde voeding dienen voor paarden, worden toegevoegd om zo de biodiversiteit te verhogen en om mogelijk het medicijnverbruik bij paarden te verminderen. Daarnaast creëert het project kansen voor de regionale ondernemers door het verhogen van het hippische toerisme binnen de regio. 

Meer weten over het Knabbelpadproject?  Volg dan @Knabbelpad op Facebook of Instagram.