Een impressie van het bouwproject. Rechtsboven het Raayland College en het sportcomplex.
Een impressie van het bouwproject. Rechtsboven het Raayland College en het sportcomplex. Foto: Eigen foto

Verbazing in de buurt

Algemeen Veltum Venray Wonen en Leven

Aan de Westsingel bij de rotonde met de Langstraat, op de locatie van Den Hoebert, wil LPM Development uit Weert meer dan honderd appartementen bouwen. Blikvanger moet een dertig meter hoge flat met negen etages worden. Daar zijn buurtbewoners niet over te spreken. Ruud Beekman voelt zich overvallen. “Het gevoel heerst dat we er niets meer aan kunnen doen.” 


Onlangs presenteerde LPM de plannen tijdens een omgevingsdialoog. Naast de flat met vijftig woningen, staat een kleinere flat met vier bouwlagen ingetekend met 26 appartementen, negen levensloopbestendige woningen verdeeld over twee bouwlagen en een zorgcomplex met 24 wooneenheden voor onder meer begeleid wonen.

“De omgevingsdialoog die in jongerencentrum The B werd gehouden was ook meteen eerste keer dat we van de plannen op de hoogte werden gesteld”, zegt Beekman, die tegenover Den Hoebert woont. “Althans de direct omwonenden Er is onrust in de buurt ontstaan. Want hier zijn we niet blij mee. Dat de oude school een keer zou verdwijnen was wel duidelijk. Prima, maar dat er zo’n hoog gebouw voor in de plaats komt, dat heeft onmiskenbaar i..