Afbeelding
Foto: Persfoto

St. Willibrord Wit gepresenteerd

Meerlo | De overhandiging van het St. Willibrord Wit-bier vond zaterdag 21 mei plaats, een speciaal witbier gebrouwen door Bottleneck Brewery Meerlo voor het Koninklijk St. Willibrordusgilde ter ere van zijn 550-jarig bestaan.


Een aantal gildebroeders kwam uit Geijsteren en de brouwers kwamen vanuit Meerlo met een kruiwagen met bier. Een spontane ontmoeting tussen Geijsteren en Meerlo op de binnenplaats van het Kasteelke. Een oude traditie, het brouwen van bier en het proosten en het samen vieren van een jubileum.


In het weekend van 9 en 10 juli houdt het Koninklijk Sint Willibrordusgilde Geijsteren een historisch gildefeest vanwege zijn 550-jarig bestaan. Dit gildefeest wordt gevierd op en rondom de kasteelplaats van voormalig kasteel Geijsteren. Er doen zo’n 40 regionale gilden, schutterijen en/of historische verenigen aan mee.


Programma: zaterdag 9 juli kasteelmaaltijd, Achterbendt & De Beruchte Biercantus, zondag 10 juli historisch gildefeest met grote optocht, massale opmars, demonstraties en koning- en  keizerschieten.


Het St. Willibrord Wit is via de website van het gilde te bestellen in een viertalverpakking. Met de verkoop van het bier wordt ook het 550-jarig jubileum gesponsord. Meer informatie over het evenement is te vinden op de website www.gildegeijsteren.nl en sociale media @gildegeijsteren (Instagram & Facebook).