Marian Claessens van Claessens-Jenniskens Pluimvee bij de eierautomaat Eitje van de Boerin in Ysselsteyn.
Marian Claessens van Claessens-Jenniskens Pluimvee bij de eierautomaat Eitje van de Boerin in Ysselsteyn. Foto: Rob Vriens

Eieren voor BIG Challenge

Ysselsteyn | Van alle verkochte eieren uit de eierautomaat Eitje van de Boerin gaat 2 cent per ei naar BIG Challenge, farmers against cancer. “In november 2014zijn we gestart met de eierautomaat en direct ook met de 2 cent voor BIG Challenge. Dat jaar raakten wij besmet met het BIG Challenge-virus en dit vinden we een mooie manier om bij te blijven dragen aan het goede doel en daarmee KWF te ondersteunen”, zegt Marian Claessens van Claessens-Jenniskens Pluimvee uit Ysselsteyn. 


In 2015 fietsten John en Marian Claessens beiden met BIG Challenge-team pluimvee de Alpe d’HuZes. “We vonden het een geweldig evenement; heel veel geld inzamelen voor KWF zodat meer onderzoek naar kanker mogelijk is en zelf een sportieve prestatie leveren. Iedereen kent wel iemand die aan kanker is overleden of ermee te kampen heeft.”


Zelf verloor Marian een bijzondere vriendin aan deze ziekte. En het tweede doel;  bij een breed publiek bekendheid geven aan dit initiatief van de agrarische sector Farmers against cancer. “Wij zijn met alle boeren de voedselmakers van deze wereld en dat dragen we graag uit”, legt Marian uit.

Sinds 2015 is Marian bestuurslid van BIG Challenge. “Wij hebben een groot team vrijwilligers die zich elk jaar belangeloos inzetten: accommodaties regelen, pr, trainingen etc. zodat onze deelnemers zich kunnen richten op trainen en geld inzamelen. Een van onze medewerkers, Frank, had zich in 2019 ook aangemeld om mee te gaan doen met BIG Challenge. Door corona is Alpe d’HuZes twee keer niet doorgegaan maar het geld inzamelen ging gelukkig wel door. Frank kreeg ruim een jaar geleden helaas zelf ook kanker. Frank is weer volop aan het trainen. Opgeven is voor hem ook geen optie.”


Eieren

John en Marian ondersteunen met die 2 cent per ei elk jaar deelnemers om hun streefbedrag van 5.000 euro per persoon te halen. “Dit jaar natuurlijk Frank. Andere jaren steunden we deelnemers die nog een steuntje in de rug nodig hadden. Fijn om te kunnen doen. We krijgen vaak te horen dat mensen er extra voor om fietsen om bij ons kakelverse eieren te halen en ook KWF daarmee te steunen. Dat doet ons goed.”

276 deelnemers doen mee aan de BIG Challenge

Alpe d'HuZes

Het weekend van 28 mei vertrekken weer zo’n 276 deelnemers van BIG Challenge met hun familie, supporters en vrijwilligers naar Frankrijk om mee te doen met Alpe d’HuZes. Daarmee zijn zij het grootste team binnen Alpe d’HuZes. Marian: “Het is elk jaar weer heel bijzonder en voor deelnemers een cadeau voor het leven. Een lach en een traan; het ligt daar dicht bij elkaar. Wij gaan er weer voor om met z’n allen met een geweldig bedrag over de finish te komen!”


Meer informatie over BIG Challenge is te vinden op de website www.bigchallenge.eu.

Afbeelding