Volharding viert feest na het behalen van de titel in de tweede klasse F.
Volharding viert feest na het behalen van de titel in de tweede klasse F. Foto: Toon Gerrits

Glansrijk kampioen!

Vianen | Volharding kroonde zich zondag tot kampioen van de tweede klasse F. Het elftal van de Venrayse trainer-coach Johan Vullings won afgetekend met 1-4 van Vianen Vooruit en dankzij die driepunter is de ploeg niet meer te achterhalen door de concurrentie.


Vianen kleurde deze zondag Volharding-rood. Mede dankzij de vele honderden fans, gekomen met meerdere bussen. De trouwe aanhang, de spelers van het tweede elftal, de vrouwenploegen, verschillende jeugdteams: ze waren er allemaal bij. Net zoals al die andere supporters van de roodwitten, die onder een heerlijk zonnetje zagen dat hun ploeg ook tijdens dit duel heer en meester was over de tegenstander. Nino Janssen werd de man van de wedstrijd. De verdediger uit Holthees scoorde tweemaal, beide keren met het hoofd. Hij tekende voor de 0-2 en 0-3. "Ja, natuurlijk zijn wij de terechte kampioen. We hebben de meeste punten gepakt, de meeste doelpunten gemaakt en de minste doelpunten tegen gekregen. We hadden ook maar één doel voor ogen en dat hebben we samen behaald: het kampioenschap. De eenheid, dat is de kracht van de club én ook van ons team." Dat Janssen als verdediger twee doelpunten scoorde in het titelduel, maakte zijn dag extra mooi. "Ik zei nog tegen Melvin de Klijn (de maker van de 0-1, red) dat ik er één zou gaan maken. Maar twee, dat had ik niet durven dromen." Met een lach: "Dat is de spreekwoordelijke kers op de kaart." Trainer Johan Vullings neemt na vier seizoenen afscheid met de titel. "Dat zorgt voor een onbeschrijflijk gevoel", zei hij direct na het laatste fluitsignaal. "Volharding is mijn club. Ik loop hier al zestien jaar rond, eerst als speler en nu als trainer. Na een slechte voorbereiding is uiteindelijk alles op z'n plek gevallen. Er zat de laatste weken best veel spanning op. Deze titel doet me dan ook zoveel. Die ontlading is prachtig. Nu kan ik eindelijk gaan genieten."

Zie ook pagina 19: Volharding kan record aanscherpen.


Vianen Vooruit-Volharding: 1-4 (0-1) Doelpunten Volharding: Nino Janssen (2), Melvin de Klijn en Vincent Buijssen (penalty). 

Afbeelding