Het Meerdaags Wandelevenement Venray vindt plaats van 3 tot en met 5 juni.
Het Meerdaags Wandelevenement Venray vindt plaats van 3 tot en met 5 juni. Foto: persfoto

Voorinschrijving wandelevenement Venray verlengd

Regio

De voorinschrijving van de derde editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray zou op zondag 29 mei sluiten, maar de voorinschrijving is met drie dagen verlengd. Wandelaars kunnen zich nu tot woensdag 1 juni 23.59 uur inschrijven. “Na dit tijdstip is het niet meer mogelijk om je nog via onze site in te schrijven. Inschrijven op de wandeldagen is nog wel mogelijk, maar hou dan rekening met langere wachttijden”, laat pr-man Michel Thomassen namens de organisatie weten. Dit wandelfestijn trekt ook al jaren liefhebbers uit Vierlingsbeek en Groeningen. 

Wandelaars die zich eerder inschrijven betalen twee euro per dag minder, hebben geen last van wachtrijen, kunnen scannen en lopen en hebben al voldaan een de betaling. “Als Meerdaags Wandelevenement Venray nemen we onze verantwoordelijkheid als het gaat om duurzaamheid en de zorgen om het milieu. Een massaal geprinte routebeschrijving past niet meer in het huidige tijdsbeeld. Wereldwijd is er een tekort aan papier en daarmee stijgen ook de papierkosten. Dus vanuit kostenoverweging is het logisch om de papieren versie van de routes niet meer te gaan printen.”

De routecommissie heeft alle routes dan ook optimaal gepijld. “Heb je toch behoefte aan een geprinte versie dan zijn de routes vanaf week 22 op onze site in Word-formaat te downloaden en kun je deze zelf printen. De routes worden in deze week ook in GPX-formaat beschikbaar gesteld.”

Inschrijven voor het evenement kan nog via www.wandelevenementvenray.nl. De derde editie vindt plaats van 3 tot en met 5 juni. Om het evenement nog meer sfeer te geven doet de organisatie een beroep op de inwoners van Venray en omstreken. “We willen u verzoeken om uw woning of straat te versieren als deze onderdeel uitmaakt van de route die de wandelaars lopen. De routebeschrijvingen zijn vanaf week 22 te downloaden op https://wandelevenementvenray.nl/routes/.

De versieringen dienen wel te voldoen aan verschillende spelregels. Zo mogen de versieringen niet over de weg hangen en dient de wegbreedte vrij te blijven. Daarnaast mag de verkeersveiligheid niet in het geding komen en is de organisatie van het MWV niet aansprakelijk voor eventuele schades. De versieringen moeten na het evenement direct weer worden verwijderd. “Mensen kunnen bijvoorbeeld de vlag uithangen of een mooi spandoek maken. Ook zou muziek langs de route wenselijk zijn, maar we moeten geluidsoverlast wel voorkomen. We hopen op een mooie sfeer.”