De cast van de musical Zaad van Satan.
De cast van de musical Zaad van Satan. Foto: Persfoto

Musical Zaad van Satan

Regio

Harmonieorkest Auletes presenteert op pinksterzondag 5 en pinkstermaandag 6 juni onder leiding van Paul van Gils de musical Zaad van Satan in Openluchttheater Overloon.  Deze musical is geschreven door de Belgische componist Bert Appermont.

Zaad van Satan vertelt het verhaal van een moeder en dochter in de 16e eeuw die worden beschuldigd van hekserij. Als de zwangere Elizabeth haar ongeboren kind verliest, beweren de dorpsbewoners dat dit een kind van de duivel was. In een verhaal vol liefde, jaloezie en bijgeloof maakt het publiek de heksenjacht van dichtbij mee. Een jacht die zelfs eindigt op de brandstapel...

De musical is een samenwerking tussen een groot aantal partners. Studentenharmonieorkest Auletes, onderdeel van het overkoepelende Eindhovens studentenmuziekgezelschap Quadrivium, is de kartrekker van deze musicalproductie en voert de bijna twee uur durende musical uit.  Het koor dat de samenwerking met Auletes aangaat, is het Nijmeegs studentenoperettekoor Carmina Ludicra  onder leiding van Inge Stok. Het totaalplaatje wordt bijeengebracht door de Utrechtse regisseur Maike Flick.

De uitvoeringen vinden plaats op zondag 5 juni om 20.00 uur en maandag 6 juni om 14.00 uur in het openluchttheater, Museumpark 1 in Overloon Bij slecht weer wordt  de voorstelling opgevoerd in gemeenschapshuis de Pit in het centrum van Overloon.

Kaarten kosten 25 euro voor volwassen en 15 euro  voor studenten en kinderen. Ze zijn te bestellen via de website www.zaadvansatan.nl/tickets. Ook aan de kassa zijn kaarten te verkrijgen, zolang de voorraad strekt.


Meer informatie: Facebook.com/openluchttheateroverloon, www.zaadvansatan.nl.