Samen met de fans uit Vak-V op de foto. Foto: Rikus ten Brücke.
Samen met de fans uit Vak-V op de foto. Foto: Rikus ten Brücke. Foto: Rikus ten Brücke

Venray kampioen in eerste klasse D!

Venray | Venray is kampioen in de eerste klasse D! In Kerkrade werd vorige week donderdagavond naaste concurrent Chevremont in een galavoorstelling met 1-4 verslagen en daarmee pakten de Venrayse voetballers met nog vier speelronden te gaan de titel.

In de eerste helft kwamen de gasten na achttien minuten spelen op een 0-1 voorsprong door een treffer van topscorer Niek Versteegen. Na ruim een half uur spelen kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Stan Kersten zorgde met zijn doelpunt vijf minuten voor het rustsignaal ervoor dat Venray halverwege opnieuw aan de leiding ging: 1-2. Na de pauze maakte opnieuw Versteegen aan alle onzekerheid een einde. In de 73e en 79e minuut maakte de Venrayse goalgetter zijn 26e en 27e doelpunt van het seizoen en bezegelde daarmee definitief het lot van de thuisploeg. Door deze zege en het behaalde kampioenschap speelt de ploeg van scheidend trainer Frans Koenen volgend seizoen, na acht jaar, weer in de
hoofdklasse.

Drie dagen later maakte de kersvers kampioen in de slotseconden gelijk tegen ZSV. De ploeg Venrayse scoorde zondagmiddag op het eigen sportpark De Wieën in de 96ste minuut via Jarno Peeters de gelijkmaker: 3-3.

De roodwitten speelden in de eerste helft. zeer matig. In de achtste minuut zette Jeroen Vullings Venray nog wel op voorsprong, maar daarna profiteerden de gasten uit Zeilberg drie keer van onachtzaamheden in de Venrayse defensie: 1-3. Na de rust was het eenrichtingsverkeer richting het doel van ZSV. Stan Kersten maakte in de 53ste minuut de 2-3, waarna het eigenlijk wachten was op de gelijkmaker. Die viel, tot frustratie van ZSV, pas ver, maar wel verdiend, in blessuretijd. Het doelpunt van Jarno Peeters leidde meteen tot extra feestvreugde op het veld en langs de lijn.

Op het YouTube-kanaal van Peel en Maas (TV) is een impressie van beide wedstrijden te zien.

Feesttaferelen zondag afloop van het duel met ZSV. Foto: Rikus ten Brücke.
Aanvoerder Stijn Brinkman viert het feestje met champagne. Foto: Luc Lodder.
Vreugde aan de zijlijn na het behalen van de titel tegen Chevremont. Foto: Luc Lodder.