Afbeelding
Foto: MXGP

Vijfde plaats Britt Jans-Beken op WK

Riola Sardo | In het Italiaanse Riola Sardo heeft Britt Jans-Beken uit Wanssum een goed resultaat behaald tijdens de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap motorcross voor dames.


Jans-Beken meldde zich na de eerste ronde in de eerste manche als veertiende, doordat ze ten val was gekomen. Echter al snel vond zij de weg naar voren om zich uiteindelijk op de vijfde plaats te melden. Echter ging het in de voorlaatste ronde opnieuw mis en kwam zij wederom ten val.


Hierdoor viel zij terug naar de zevende plaats en werd zij ook als zevende afgevlagd, In de tweede manche zat Jans-Beken er vanaf de start gelijk goed bij en kwam zij bij de eerste doorkomst aan de finish als zesde door. In de volgende ronde werkte zij zich op naar de vierde plaats. In de negende ronde was het de Noorse Martine Hughes die Jans-Beken terugverwees naar de vijfde plaats in de manche. Met de zevende en vijfde plaats in de manches behaald Jans-Beken een mooie vijfde plaats in het overall-klassement. In de stand voor het Wereldkampioenschap staat zij nu op een negende plaats. Over twee weken is de volgende ronde in het Spaanse Arroyomolinos.


In de strijd om het Duits kampioenschap quads pakte Joe Maessen (Ysselsteyn) de dagzege. In Geisleden streed Maessen in beide manches met de Duitser Manfred Zienecker en de Fransman Jeremie Warnia om zowel de manche- als de dagzege. In de eerste manche viel Warnia al snel terug en wist Maessen in de eindfase van de manche Zienecker van zich af te schudden en won de manche met acht seconden voorsprong. In de tweede manche duurde het gevecht om de zege tot in de laatste ronde. Het was uiteindelijk wederom Maessen die zijn machine slechts 0,4 seconden eerder over de finishlijn wist te krijgen voor opnieuw Zienecker. In de tussenstand van het DM quads heeft Maessen één wedstrijd gemist en staat hij hierdoor op de vierde plaats.


In Eersel was er een wedstrijd van Motorsport Organisatie Nederland. De klasse MX 2 junioren was de enigste klasse waarbij er regionale motorcrossers in actie kwamen. Het beste resultaat was met een negende plaats voor Tijn Maes uit Castenray.


Riola Sardo, Ita (FIM) 

WK Dames

5. Britt Jans-Beken (Wanssum)

Geisleden, Dui (DMSB)

DM quads

1. Joe Maessen (Ysselsteyn)

Eersel (MON)

MX 2 junioren

9. Tijn Maes (Castenray)

21. Bram Gossens (Venray)

23. Niels Huibers (Groeningen)

39. Sam Vousten (Groeningen)


Foto: Britt Jans-Beken behaalde een vijfde plaats in Riola Sardo (Ita). Foto: MXGP.