Afbeelding
Foto: Persfoto

Red Stars scoort op NK-jeugd

Groesbeek | De Nederlandse jeugdkampioenschappen voor de B-licenties van het jaar 2022 werden afgelopen zaterdag in Groesbeek gehouden. Onder de deelnemers waren vier Red Stars-jeugdleden: Lars Clephas (Jongens Onder 15), die zich goed liet gelden, maar uiteindelijk speelslimheid tekortkwam om potten te breken. Meisjes Onder de 13 had als deelneemster Charlotte Haumann. Ook zij speelde goed, maar heeft nog wat weinig ervaring om mee te kunnen spelen om de prijzen.


Bij de Meisjes en Jongens Onder 11 deed Mila Larmene mee bij de meisjes. Van de vijf partijen wist ze er drie te winnen, met als resultaat een derde plaats en plaatsing voor deelname op zondag met de A-licenties. Jari van Gameren kwam in actie bij de jongens Onder 11. Na een goede poulefase plaatste hij zich voor de halve finale. Ook die wist hij te winnen, waarna hij de finale verloor. Met de tweede plaats plaatste ook hij zich voor de zondagse wedstrijden bij de A-licenties.


Op zondag kwamen de A-licenties in actie met voor Red Stars, naast de genoemde twee spelers, ook Kas van Oost, Barry Berben, Sem van Gameren en Emma van der Zanden. Voor Sem van Gameren en Mila Larmene waren er eervolle klasseringen. Bij de Meisjes Onder 19 bereikte Emma van der Zanden na de poule te hebben gewonnen de halve finale. Hierin was Emine Ernst te sterk voor Emma, die hierdoor op de derde plaats eindigde.

Jari van Gameren wist bij de A-licenties via de poule en het winnen van de volgende ronden de finale te bereiken, waarin hij zijn meerdere moest erkennen in zijn tegenstander en dus de tweede plaats bemachtigde. Bij het dubbelspel wist hij samen met zijn partner Tobias Bouwman de finale te winnen tegen Melle Maathuis/ Tim van der Meijden.

De klasse Jongens Onder 19 kende een complete Red Stars-finale tussen Barry Berben en Kas van Oost, waarin in de vijfde game Barry de sterkste was: 11-9. Samen wonnen ze ook het dubbelspel door te winnen van Djen Bakx/ Mads Oomen. Al met al zijn dit twee dubbeltitels en een individuele titel naast de ereplaatsen.


Komende zaterdag speelt Jongens 2 voor de afdelingstitel met promotie naar het landelijke C-niveau tegen TTC 1 te Venray. Op de zondag spelen er zo’n 12 jeugdleden in Swalmen de tweede LJM ronde.


Op de foto van links naar rechts Nederlands kampioen Barry Berben, Jari van Gameren en Kas van Oost.