Afbeelding
Foto: Persfoto

Huldiging jubilarissen FNV

Wanssum |  Lokaal FNV Limburg Noord  bezoekt al  jaren de  70- en 75-jarige jubilarissen thuis om ze te huldigen. Natuurlijk blijven ze daarna ook welkom op een van de drie zogeheten jubilaris-huldigingsavonden.


Dit jaar zette Carel Jeuken vier 70-jarige jubilarissen thuis in het zonnetje met een oorkonde en een bos bloemen. Lokaal FNV Limburg Noord telt dit jaar 149 jubilarissen:  85 van 25 jaar, 21 van 40 jaar, 18 van 50 jaar, 21 van 60 jaar en 4 van 70 jaar. Al deze jubilarissen krijgen nog een uitnodiging voor de huldigingsavond via de mail of per post thuisgestuurd. "De vier 70-jarige jubilarissen vonden het erg fijn dat ze thuis in de bloemen gezet werden", meldt Jeuken. "Ieder had zijn eigen verhaal over de vakbond. Zowel goede als iets minder goede zaken kwamen aan de orde. Wat opviel was dat ze het wel jammer vonden dat de afdelingen samengevoegd zijn in 2015. Waardoor vele aanspreekpunten zijn opgeheven, met de consequentie dat de vakbond verder van de leden af is komen te staan. Maar over het algemeen hadden ze het prima naar hun zin. Als ze gezond blijven, komen ze ook in het najaar naar de jubilarissenavond. Zo zie je maar weer dat ledenbinding een belangrijk middel is voor het behoud van onze leden."

De huldigingsavonden zijn op 7 oktober 2022 in Gennep/ Bergen (32 jubilarissen) locatie in zaal Pica Mara met spreker Jelle Krol, 21 oktober 2022 in Venray (69 jubilarissen) zaal MFC Brukske in Venray met spreker Ron Peeters, 4 november (48 jubilarissen) in de Schutroe in Horst aan de Maas met spreker Patrick Meerts.


Foto: FNV-jubilaris Francken uit Wanssum.