De vijftien prijswinnaars samen met Lorenzo de Leeuw op de foto.
De vijftien prijswinnaars samen met Lorenzo de Leeuw op de foto. Persfoto

Legokoningen Venray

Venray | De vijftien prijswinnaars van de LegoMasters-wedstrijd 2022 van winkeliersvereniging Venray Centraal werden zaterdagmiddag in het zonnetje gezet. 


Maar liefst 64 bouwers haakten in op de oproep van  Venray Centraal en zetten zich in om 'de mooiste, creatiefste, opvallendste en kleurrijkste creatie' rond Koningsdag te bouwen. "Het waren stuk voor stuk prachtige creaties die verdeeld door het centrum te zien zijn geweest", meldt woordvoerder Sjef Pappers namens Venray Centraal. "Liefst negenhonderd stemformulieren werden ingeleverd. De bouwers hebben met z’n allen weer voor een kleurrijk geheel gezorgd in het centrum op Koningsdag en de koopzondag van 24 april."


Legospecialist en YouTuber Lorenzo de Leeuw deelde de prijzen aan de winnende bouwers uit. Eerst de cadeaubonnen voor de prijzen 4 t/m 12 en daarna werden de drie hoofdprijswinnaars naar voren geroepen: het duo Thijs Holtackers en Len Karismet met hun bouwwerk Koningsplein, Finn Hol met zijn bouwwerk De Rooyse Koningsmarkt en Michiel Klomp met zijn De Kroning van de Koning.


Maar er kon er maar één de allerbeste zijn. Daarom werd Finn Hol uitgeroepen tot Legokoning van Venray 2022. Als prijs kreeg hij een grote Legopop waarop te lezen staat dat hem alleen die titel toekomt.


"Natuurlijk kreeg iedereen nog wat te drinken en een stuk vlaai om het te vieren. Terwijl iedereen aan het smullen was, ging Lorenzo de Leeuw met elk van de drie winnende bouwwerken aan de slag om samen met de bouwers een eigen stop-motionfilmpje te maken. Leuk om te hebben, maar het was tevens een mini-workshop om wellicht in de naaste toekomst zelf zo'n filmpje te maken. Het was een mooie afronding van weer een Lego-tijd rond de koopzondag en Koningsdag. Opnieuw georganiseerd door de winkeliersvereniging en eentje die zeker voor herhaling vatbaar is", zo besluit Pappers.