Afbeelding
Foto: Persfoto

Bedevaart naar Lourdes geslaagd

Venray | Lourdesgroep Maas en Peel vertrok vrijdag 6 mei met de bus naar Lourdes, zondag 8 mei vertrok het vliegtuig met enkele gasten van de groep. "De busreis ging via Amiens, waar we een prachtige kathedraal bezochten, en daarna door naar Lisieux voor overnachting", meldt  Cristien Goumans namens de organisatie. "Op dag  twee brachten we een bezoek basiliek van Sainte-Thérése, waar we een rondleiding kregen, en een dienst. Daarna reden we door naar Niort voor de overnachting."


Op dag drie gingen de reizigers naar hun plaats van bestemming: Lourdes. "Nadat ook onze pelgrims met het vliegtuig waren gearriveerd, konden we met ons programma beginnen. We hadden onder andere een dienst bij de grot, een internationale viering, stadswandeling, lichtprocessie, sacramentsprocessie, uitstapje naar de Pyreneeën, kruisweg, etc."


Na vijf dagen Lourdes, gingen de pelgrims met het vliegtuig weer terug naar Maastricht, de bus vertrok in alle vroegte richting Nevers, waar Bernadette ligt opgebaard in de schrijn. "Na een prachtige dienst en een goed diner zijn we naar de plek gegaan waar ze begraven heeft gelegen. En daarna brak onze laatste reis dag aan en vertrokken we weer terug naar Venray. We kunnen terugkijken op een prachtige reis, waarin veel gelachen, gehuild en heel veel is gedeeld met elkaar."


Een keer meereizen naar Lourdes? Neem dan contact met de organisatie op. De volgende vliegreis staat gepland van 12 t/m 17 september.


"Denk niet: dit kan ik niet meer, want er gaan altijd vrijwilliger met ons mee om de reizigers te helpen daar waar het nodig is", zo besluit Goumans.


CZ-verzekerd en een medisch achtergrond? Dan kan de organisatie een korting aanvragen van ruim 600 euro.


Voor meer informatie: Cristien Goumans, telefoon 0623532814.