Alle leerlingen van De Meent werkten mee aan een videoclip voor het schoollied.
Alle leerlingen van De Meent werkten mee aan een videoclip voor het schoollied. Foto: Antoon Jeuken

Feestweek De Meent

Leunen | Op basisschool De Meent in Leunen was maandagochtend de officiƫle aftrap van een feestweek. Er worden tal van activiteiten georganiseerd, maar er werd begonnen met de opnames voor een heuse videoclip. "De kinderen heb samen met singer-songwriter Etan Huijs een schoollied gemaakt en daar hoort natuurlijk een videoclip bij. De clip wordt dinsdag gepresenteerd tijdens een voorstelling voor de kinderen en de ouders in Schouwburg Venray", zegt lerares Helga Cornelissen.


De week staat ook in het teken van tien jaar meervoudige intelligentie (IM). De onderwijsvorm is inmiddels al langer aan De Meent verbonden, maar vanwege de coronapandemie werd er niet eerder stilgestaan bij het jubileum. "Meervoudige intelligentie wil zeggen dat alle kinderen op een bepaalde manier leren. De ene leerling leert makkelijker door muziek en de ander leert bijvoorbeeld beter door te bewegen. We zeggen dat iedereen knap is, maar iedereen is wel op een andere manier knap. De een is meer beweegknap en de ander meer taalknap, natuurknap, muziekknap of rekenknap. In onze lessen proberen we zoveel mogelijk intelligenties voorbij te laten komen."

Cornelissen legt uit dat het de hele week feest is op De Meent. "Op dinsdag en donderdag zijn er workshops en op woensdag is er een voorstelling van de onderbouw en op vrijdag voor de bovenbouw. Daarnaast gaan we de hele week oefenen voor de voorstelling in de schouwburg."

De leerlingen van De Meent zullen het ongetwijfeld spannend vinden om het podium in de schouwburg te betreden, maar volgens Cornelissen gaat het allemaal wel lukken. "Alle intelligenties komen voorbij in de schouwburg. Er wordt onder meer een natuurfilm getoond en er is een beweegactiviteit. Daarnaast komt ook nog de harmonie voorbij. Het is een hele afwisselende show. Een echte schoolvoorstelling."

Zelf geniet Cornelissen ook met volle teugen. "Als ik het enthousiasme bij de kinderen zie, dan ben ik ook tevreden. Ik had al kippenvel toen we samen het schoollied zongen."

Afbeelding