Volharding-captain Mark Blenckers scoorde drie treffers en wordt opgetild door Luuk Rühl. Foto: Toon Lenkens

Titel lonkt voor Volharding

Vierlingsbeek | Volharding moet minimaal tot komende zondag wachten om het kampioenschap van de tweede klasse F binnen te halen. Zelf deden de roodwitten zondagmiddag wat ze moesten doen. Winnen bij de nummer zes op de ranglijst Heeswijk: 0-4.

Omdat ook de enig overgebleven concurrent voor de titel SVSSS won bij Prinses Irene (2-3, red.), bleef het verschil tussen beide kemphanen negen punten met nog drie wedstrijden te gaan.

Omdat het doelsaldo niet telt, heeft Volharding dus nog één punt nodig om de champagneflessen daadwerkelijk te kunnen ontkurken. Grote man in Heeswijk was aanvoerder Mark Blenckers. Hij maakte drie van de vier treffers en schroefde zijn seizoentotaal daarmee op naar acht. Bij de rust had Volharding de titel virtueel binnen. In Heeswijk was het weliswaar nog 0-0, maar SVSSS stond in Nistelrode achter met 2-0. De Vierlingsbekenaren waren in de eerste helft al een aantal malen gevaarlijk, maar tot een voorsprong leidde dat nog niet. Mark Blenckers zag zijn inzet van de lijn worden gehaald en de vrije trap van topscorer Vincent Buijssen teisterde de vuisten van Heeswijk-goalie Sebastiaan de Schouwer. Heeswijk, dat nog kansrijk was in de strijd om de derde periode, kon aanvallend helemaal geen potten breken. In de 49e minuut opende de captain de score door een puntgave voorzet van Luuk Rühl langs De Schouwer te werken: 0-1. Vijf minuten later volgde er weer een fraaie assist van Rühl, maar nu schoot Vincent Buijssen op de doelman. In de 65e minuut was Buijssen wel trefzeker. Hij promoveerde een voorzet van Melvin de Klijn tot doelpunt: 0-2. Zeven minuten later schoot Mark Blenckers, op aangeven van Buijssen, de 0-3 binnen. Vijf minuten voor tijd bepaalde wederom Blenckers de eindstand op 0-4 middels een fraai getrapte vrije schop.
Het betekende de zesde overwinning op een rij voor Volharding. Genoeg voor het kampioenschap bleek het echter nog niet, omdat SVSSS in de laatste minuut van zijn wedstrijd de 2-3 maakte. Volharding speelt zondag uit tegen Vianen Vooruit.

Heeswijk-Volharding: 0-4 (0-0). Doelpunten: Mark Blenckers (3) en Vincent Buijssen.