Knap herstel van De Peelkorf

Nistelrode | De korfbalsters van De Peelkorf herstelden zich in de topklasse knap van de nederlaag een week eerder in de topper tegen Be Quick (8-18). In Nistelrode werd Prinses Irene met 7-13 aan de kant gezet. Een belangrijke zege in de strijd om de tweede plaats die recht geeft op het spelen van kruisfinales voor de Nederlandse titel.

De thuisploeg begon uitstekend aan het duel en nam al snel een 4-1 voorsprong. De Peelkorf stond verdedigend niet op scherp en wist dat het in de verdedigende tactiek moest gaan schakelen om een ommekeer teweeg te brengen. Ook aanvallend liep het stroef, werden veel kansen gemist en werden niet de juiste kansen gezocht. De gasten gingen vervolgens vanuit de rust op zoek naar de juiste kansen. Dit resulteerde in dynamische aanvallen waarbij de korf uiteindelijk werd gevonden. De Peelkorf kon langszij komen en pakte net voor rust de voorsprong: 4-5. De Peelkorf hield ook in de tweede helft de positieve flow vast. Via enkele afstandsschoten en doorloopballen wist De Peelkorf een voorsprong te pakken van 4-11 en speelde het duel gedegen uit: eindstand 7-13.

Op donderdag 19 mei speelt De Peelkorf de halve finale tegen ODC in de bekerstrijd. Het duel in Ysselsteyn begint om 20.00 uur. Op zondag 22 mei speelt de ploeg opnieuw thuis tegen De Korfrakkers, aanvang 13.30 uur.

Prinses Irene-De Peelkorf 7-13 (4-5). Doelpunten De Peelkorf: Rachèl van Meijel (3x), Tina Jansen, Marly van Asten, Lisa Verlijsdonk en Rowie Hendriks (allen 2x), Lieke van Bussel en Anke van Bussel.