Maashelden gezocht voor grootste Maas Cleanup ooit

VENRAY/ROERMOND | Wie tussen de 16 jaar en 27 jaar oud is, begaan is met de Maas, graag Maasheld wil worden, op woensdagen na 2 juli tijd heeft en op zaterdag 17 september 2022 beschikbaar is voor de grootste Maas Cleanup ooit, dan is het volgende aanbod iets voor jou. 


Het project Maashelden komt uit de koker van IVN Natuureducatie, dat zich inzet voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dat wil de non-profitorganisatie doen door jong en oud actief te laten ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Wat de Maashelden betreft, die gaan zaterdag 17 september voor de 'beste Maas Cleanup ooit', laat het IVN weten. Dat gaat niet zomaar.

Het IVN zoekt jongeren die een avontuur van 2,5 maanden (te beginnen op zaterdag 2 juli tijdens de start van de Landelijke Actiedag voor een Schone Maas) willen aangaan. De Maashelden in de dop gaan samen met bedrijven, niet-gouvernementele organisaties (NGO’s), waterbeheerders en overheden aan de slag om acties te organiseren rondom de petitie Maas in de Wet én ze organiseren tijdens World Cleanup Day (17 september) een groots Clean Rivers-event. Dit alles met het doel: een schone Maas. De groene trainee draagt bij aan het opruimen van zwerfafval in rivieren en het voorkomen van plastic soep in oceanen. Vanaf 6 juli werken de Maashelden wekelijks samen om de gevolgen van afval in de rivier te onderzoeken, de oorzaken van deze vervuiling in kaart te brengen en aandacht te vragen voor wat er anders kan. Er zijn workshops en trainingen en plekken worden bezocht waar samen aan de slag wordt gegaan om de rivier schoon te maken. Maashelden denken creatief na over het oplossen van een wereldwijd probleem: afval in rivieren en oceanen. De gemeente Venray heeft ook met de Maas van doen. Bij Blitterswijck komt de rivier de gemeente binnen, ter hoogte van Geijsteren verlaat de Maas de gemeente Venray weer.   

Meer informatie op maascleanup.nl, wie Maasheld wil worden kan zich via deze site aanmelden.